NEBOJŠA MEDOJEVIĆ Ključni zadatak CRNOGORSKE VLADE je šverc cigareta! Bolje srušiti švercere nego izgubiti obraz
Foto: Youtube prtscr / Prva CG

Dan nezavisnosti

NEBOJŠA MEDOJEVIĆ Ključni zadatak CRNOGORSKE VLADE je šverc cigareta! Bolje srušiti švercere nego izgubiti obraz

Crna Gora -

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević objavio je tekst povodom Dana nezavisnosti Crne Gore

Njegov tekst koji je objavljen na njegovoj Fejsbuk stranici prenosimo u celosti:

" U januaru je u Crnoj Gori kroz legalne tokove prodato samo 27,4 tone cigareta. Ako se zna da je prosečna mesečna potrošnja cigareta oko 100-110 tona, čak i student prve godine ekonomije na UDG može lako izračunati da se na ulicama prodato čak 75-85 tona cigareta i da je državni budžet oštećen za 7,5-8,5 miliona EUR. Samo za jedan mesec.

Na ulicama se prodaju brendovi TROKADERO, FM, MANCHESTER, MERILYN, CORSET i sl

Nakon 2-3 meseca pregovora starih DPS švercera sa novom Vladom, prošle nedelje je nastavljen šverc cigareta preko Luke Bar ( tzv. tranzit), dominantno preko Albanije i KiM.

Odobrenje da se šverc vrši bez problema i sa logističkom podrškom državnih organa dali su Premijer, Ministar finasija i šef ANB. Cene cigareta za “kupce” van Crne Gore su porasle od 50-100 evra po paketu, zbog učešća nove vlasti, koja svoje interese i profite štite preko svog tajkuna sa pozamašnim iskustvom o ovom švercu iz 90 tih. Premijer Krivokapić je, inače u dosta bliskim rodbinskim i prijateljskim vezama sa glavnim operativcem šverca cigareta klana iz Granda.

Iznenadna poseta Izraelu Ministra finasija dovodi se u vezu sa idejom da se tamo otvore računi za novac od šverca .

U tom novom svetlu treba analizirati i odluku Vlade da podigne akcize na cigarete, što će automatski drastično povećati crno tržište i prodaju švercovanih cigareta koje će biti značajno jeftinije od regularnih.

Spajanje DPS i Vlade Krivokapića obavljeno je na najopasnijem pitanju- ŠVERCA CIGARETA. Krivokapić će sada osim budžetskih sredstava koje monopolski sada troši samo jedan covek , njegov lični Ministar finansija ( ili Ministar ličnih finansija), Krivokapić će za svoje političke akcije imati na raspolaganju i više miliona evra od šverca cigareta.

Demokratski jednostavno mora nešto da uradi da spriječi kriminalizaciju Vlade koju jos uvek podržava u Parlamentu. Ćutanje i zabijanje glave u pesak nije rešenje.

Obratiću se kolegi Milanu Kneževicu da hitno zakaže javnu sednicu Odbora za bezbednost na kojoj će se obaviti kontrolno saslušanje šefa ANB, Ministra finansija, direktora policije i rukovodioca Carine u vezi nastavka šverca cigareta kroz tranzit i crnog tržista u Crnoj Gori.

Nisam spreman da budem saučesnik u nastavku mafijaškog posla Đukanovića i da dajem podršku Vladi koja radi isto.

Građani su nas glasali da vide PROMENE, borbu protiv mafije, hapšenje lopova koji su pljačkali državu, ekonomsku politiku okrenutu proizvodnji i zapošljavanju naših osiromašnih građana, socijalnu pravdu prema žrtvama tranzicije. Ne prihvatam da Vlada koju ja podržavam švercuje cigareta i ulazi u ovaj kriminalni ortakluk sa Đukanovićem.

Nadam se da je sada svim nevernim Toma ( pa čak i botovima Vijesti i NVO Ne damo Crnu Goru) zasto DF nije smeo da bude u Vladi , i ako su imali najsnažniju podršku birača. I prva i druga familija je odlično znala da DF na ključnim pozicijama u Vladi znači kraj švercu i kriminalu. Posebno meni nije smelo biti dopusteno da budem taj koji će osmišljavati i koordinirati reforme sektora bezbednosti jer su znali da bih rasformirao ANB, SAJ, SPO i ostale punktove mafije, otvorio tajna dosije i sproveo lustraciju. Zajednička ideja DPS, vlasnika Vijesti i NVO "Ne damo Crnu Goru" je bila KAKO NASTAVITI ŠVERC CIGARETA i uzeti svoj deo. Svaki dan profit od šverca cigareta je 1 milion Evra SVAKI DAN!!!

Bolje je srušiti Vladu koja švercuje, nego izgubiti obraz i uništiti nadu našim ljudima da se država može voditi i stručno i pošteno i patriotski.

Nebojša Medojević

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track