Najnovije vesti

NEBOJŠA MEDOJEVIĆ Ključni zadatak CRNOGORSKE VLADE je šverc cigareta! Bolje srušiti švercere nego izgubiti obraz
Foto: Youtube prtscr / Prva CG

Dan nezavisnosti

NEBOJŠA MEDOJEVIĆ Ključni zadatak CRNOGORSKE VLADE je šverc cigareta! Bolje srušiti švercere nego izgubiti obraz

Crna Gora

Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević objavio je tekst povodom Dana nezavisnosti Crne Gore

Njegov tekst koji je objavljen na njegovoj Fejsbuk stranici prenosimo u celosti:

" U januaru je u Crnoj Gori kroz legalne tokove prodato samo 27,4 tone cigareta. Ako se zna da je prosečna mesečna potrošnja cigareta oko 100-110 tona, čak i student prve godine ekonomije na UDG može lako izračunati da se na ulicama prodato čak 75-85 tona cigareta i da je državni budžet oštećen za 7,5-8,5 miliona EUR. Samo za jedan mesec.

Na ulicama se prodaju brendovi TROKADERO, FM, MANCHESTER, MERILYN, CORSET i sl

Nakon 2-3 meseca pregovora starih DPS švercera sa novom Vladom, prošle nedelje je nastavljen šverc cigareta preko Luke Bar ( tzv. tranzit), dominantno preko Albanije i KiM.

Odobrenje da se šverc vrši bez problema i sa logističkom podrškom državnih organa dali su Premijer, Ministar finasija i šef ANB. Cene cigareta za “kupce” van Crne Gore su porasle od 50-100 evra po paketu, zbog učešća nove vlasti, koja svoje interese i profite štite preko svog tajkuna sa pozamašnim iskustvom o ovom švercu iz 90 tih. Premijer Krivokapić je, inače u dosta bliskim rodbinskim i prijateljskim vezama sa glavnim operativcem šverca cigareta klana iz Granda.

Iznenadna poseta Izraelu Ministra finasija dovodi se u vezu sa idejom da se tamo otvore računi za novac od šverca .

U tom novom svetlu treba analizirati i odluku Vlade da podigne akcize na cigarete, što će automatski drastično povećati crno tržište i prodaju švercovanih cigareta koje će biti značajno jeftinije od regularnih.

Spajanje DPS i Vlade Krivokapića obavljeno je na najopasnijem pitanju- ŠVERCA CIGARETA. Krivokapić će sada osim budžetskih sredstava koje monopolski sada troši samo jedan covek , njegov lični Ministar finansija ( ili Ministar ličnih finansija), Krivokapić će za svoje političke akcije imati na raspolaganju i više miliona evra od šverca cigareta.

Demokratski jednostavno mora nešto da uradi da spriječi kriminalizaciju Vlade koju jos uvek podržava u Parlamentu. Ćutanje i zabijanje glave u pesak nije rešenje.

Obratiću se kolegi Milanu Kneževicu da hitno zakaže javnu sednicu Odbora za bezbednost na kojoj će se obaviti kontrolno saslušanje šefa ANB, Ministra finansija, direktora policije i rukovodioca Carine u vezi nastavka šverca cigareta kroz tranzit i crnog tržista u Crnoj Gori.

Nisam spreman da budem saučesnik u nastavku mafijaškog posla Đukanovića i da dajem podršku Vladi koja radi isto.

Građani su nas glasali da vide PROMENE, borbu protiv mafije, hapšenje lopova koji su pljačkali državu, ekonomsku politiku okrenutu proizvodnji i zapošljavanju naših osiromašnih građana, socijalnu pravdu prema žrtvama tranzicije. Ne prihvatam da Vlada koju ja podržavam švercuje cigareta i ulazi u ovaj kriminalni ortakluk sa Đukanovićem.

Nadam se da je sada svim nevernim Toma ( pa čak i botovima Vijesti i NVO Ne damo Crnu Goru) zasto DF nije smeo da bude u Vladi , i ako su imali najsnažniju podršku birača. I prva i druga familija je odlično znala da DF na ključnim pozicijama u Vladi znači kraj švercu i kriminalu. Posebno meni nije smelo biti dopusteno da budem taj koji će osmišljavati i koordinirati reforme sektora bezbednosti jer su znali da bih rasformirao ANB, SAJ, SPO i ostale punktove mafije, otvorio tajna dosije i sproveo lustraciju. Zajednička ideja DPS, vlasnika Vijesti i NVO "Ne damo Crnu Goru" je bila KAKO NASTAVITI ŠVERC CIGARETA i uzeti svoj deo. Svaki dan profit od šverca cigareta je 1 milion Evra SVAKI DAN!!!

Bolje je srušiti Vladu koja švercuje, nego izgubiti obraz i uništiti nadu našim ljudima da se država može voditi i stručno i pošteno i patriotski.

Nebojša Medojević

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track