MILAN KNEŽEVIĆ: Rešenje političke krize u Crnoj Gori zavisi od predsednika parlamenta Alekse Bečića, Abazović nema ništa protiv!
Foto: Printscreen Prva

IZLAZ

MILAN KNEŽEVIĆ: Rešenje političke krize u Crnoj Gori zavisi od predsednika parlamenta Alekse Bečića, Abazović nema ništa protiv!

Crna Gora -

BEOGRAD - Razrešenje duboke političke krize u Crnoj Gori zavisi samo od lidera Demokrata i predsednika parlamenta Alekse Bečića, koji treba da se izjasni da li je za promenu aktuele vlade sa novim premijerom, što je zahtev Demokratskog fronta, izjavio je večeras jedan od lidera tog saveza Milan Knežević i dodao da se lider URA Dritan Abazović do sada u više navrata izjasnio da nema ništa protiv toga.

"Sada je na potezu Aleksa Bečić", izrčit je bio Knežević, koje je podsetio da je i lider Demosa Miodrag Lekić, koji je u koaliciji s Bečićevim Demokratama rekao da Zdravko Krivokapić više nema podršku njegove stranke.

Lekić je uskratio podršku Krivokapiću nakon što je premijer u završnoj reči na sednici na kojoj se rapravljalo o smeni ministra pravde Vladimira Leposavića, izjavio da u parlamentu vlada "političko licemerje, laž i nemoral".

Knežević je precizirao da je DF napustio parlament i da aktuelni premijer nema podršku tog saveza još od 27. maja, kada je odbio da potpiše Temeljni ugovor.

"Demokratski front više neće trpeti poniženje srpskog naroda i SPC i neće dozvoliti da se ugrozi sve ono što je na izborima 30. avgusta prošle godine postignuto", rekao je Knežević.

Ako takav dogovor unutar vladajuće koalicije ne bude postignut tek tada će se ći na nove izbore, rekao je Kežević upitan da komentariše tvrdnju Krivokapića da DF ruši njegovu vladu jer želi nove izbore.

O Krivokapićevoj izjavi da rezolucija u Srebrenici nije bila potrebna i da je nezadovoljan njenim usvajanjem, Knežević je rekao da je Krivokapić ipak izneverio amanet mitropolita Amfilohija.

(Kurir.rs / Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja