03:25

Usijanje: Rajko Petrović o političkoj krizi u Crnoj Gori

Politička kriza u crnoj gori

IZBORI JEDINO REŠENJE ZA CRNU GORU! Petrović objasnio greške Krivokapićeve vlade: PROTIV MILA NIJEDNA OPTUŽNICA NIJE PODIGNUTA

Crna Gora -

Nakon što je lider URA Dritan Abazović izneo predlog za formiranje manjinske vlade, odnosno rušenje kabineta premijera Zdravka Krivokapića i to uz pomoć DPS i manjina, stigao je žestok odgovor i od Krivokapića.

O tome su u večerašnjem Usijanju govorili prof. Vladimir Pavićević, politikolog Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za promene i dr Rajko Petrović, naučni saradnik Instituta za evropske studije.

usijanje
foto: Kurir televizija

- Ja bih pre svega da uputim jedan apel svima u Crnoj Gori na smirivanje tenzija u Crnoj Gori. Te tenzije pojačava Zdravko Krivokapić i to samo iz jednog razloga - u pokušaju da sačuva fotelju predsednika vlade, a izgubio je većinu u skupštini i izgubio je poverenje - rekao je Vladimir Pavićević.

usijanje
foto: Kurir televizija

- Ono što profesor nije rekao u suštini je to da bi ta manjinska vlada URE i SNP-a zapravo bila podržana od strane DPS-a. Ona ne bi mogla da dobije podršku DF, jer su oni izričito stali protiv takvih kombinatorika. Mislim da je izvesnije da će doći do prevremenih izbora gde bi u suštini, konačno građani dali ocene o politikama koje su vođene, ali i gde bi se dala ocena kako se ova vlast ponela prema srpskom biračkom telu, koje je dalo najveći broj glasova i koje je bilo najznačajniji pokretač litija - rekao je dr Rajko Petrović.

Petrović smatra da je pogrešno što ništa nije urađeno u vezi sa optužnicama protiv Mila Đukanovića.

usijanje
foto: Kurir televizija

- Milo Đukanović je bio neka vrsta personifikacije apsolutnog političkog zla, a i dalje je na slobodi, nije podignuta nijedna optužnica, dok je bio na vlasti. Versko pitanje je bilo jedno od ključnih, a još uvek nije potpisan temeljni ugovor. Priželjkujem prevremene izbore, bilo kakva rekonstrukcija bi zamaskirala probleme koji postoje - rekao je Rajko Petrović.

Nebojša Medojević smatra da ova vlada nema većinu i legitimitet.

usijanje
foto: Kurir televizija

- Već sam upozoravao da će eksperimet vlada razoriti političku scenu u Srbiji. Činjenica je da immao krizu. Već smenom ministra Leposavića je bilo izvesno da ta vlada nema nikakav legitimitet. I tada sam bio zagovornik ideje da se ide na izbore. Međutim, ostao sam usamljen u toj ideji. Međutim, tražili su rešenje nastavka ove polesne eksperimentalne ideje. Vlada nema legitimitet i podršku građana - rekao je Nebojša Medojević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris T. Ona ne bi mogla da dobijeV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:07

Vladimir Pavićević: Izvesno je da Krivokapićeva vlada pada!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track