CRNA GORA U POTPUNOJ BLOKADI: DF saopštio koji će putni i magistralni pravci biti blokirani tokom akcije "Blokadom protiv izdaje"
Foto: Youtube prtscr / Vijesti

CRNA GORA U POTPUNOJ BLOKADI: DF saopštio koji će putni i magistralni pravci biti blokirani tokom akcije "Blokadom protiv izdaje"

Crna Gora -

Demokratski front (DF) održaće danas protest upozorenja pod nazivom "Blokadom protiv izdaje". Plan je da se na sat i po, od 18.30 do 20 sati, na 17 punktova na putnim i magistralnom pravcima širom Crne Gore blokira cela zemlja. Na ovaj način DF želi da upozori sve one koji misle da pravljenjem manjinske vlade iznevere izbornu volju građana. Prema rečima jednog od lidera DF Andrije Mandića gradovi će biti prohodni i funkcionalni, ali će biti blokirani putni i magistralni paravci. Tokom akcije „Blokadom protiv izdaje" biće blokirane sledeće saobraćajnice u Crnoj Gori:

Nikšić - bulevar 13. jula; Podgorica - dve blokade - Zlatica i Donja Gorica; Budva - skver; Bar - most Vukazića u Sutomoru; Berane - Rudeš; Bijelo Polje - dve blokade - Rakonje i Ribarevine; Pljevlja - most kod Jugopetrolove pumpe; Žabljak - raskrsnica kod Javorovače; Herceg Novi - Zelenika; Kolašin - Bablja greda; Tivat i Kotor - kružni tok Radanovići; Danilovgrad - kružni tok u Spužu; Murino - kružni tok, plato; Plužine - magistralni put Nikšić - Plužine kod skretanja za Seoca i Zeta - kružni tok kod aerodroma.

mapa
foto: Printscreen

Mandić je rekao da DF ne želi da uznemirava građane Crne Gore i otežava im život.

- Zato smo se i odlučili da blokiramo magisralne saobraćajnice. Molimo građane da u periodu od 18.30 do 20 časova ne kreću na put jer će cela Crna Gora biti blokirana - rekao je Mandić.

On je ukazao na svo licemerje pojedinih političara u zemlji koji najsnažnije osuđuju rat u Ukrajini, a priznali su lažnu državu Kosovo.

- Danas prisustvujemo snažnim osudama zapadne civilizacije ovoga što se dešava u Ukrajini, a ovdje, ne tako davno, kad je bio napad na Saveznu Republiku Jugoslaviju, nije se vodilo računa da li je bilo ispoštovano međunarodno pravo. Ljudi iz Crne Gore danas najsnažnije osuđuju ono što se dešava u Ukrajini iako su u suštini to ti isti političari koji su priznali lažnu državu Kosovo i udarili na teritorijalni integritet i suverinitet onih sa kojim smo najbliži. Ja bih želeo da se što brže dođe do mira jer je neminovno da će se posledice sudara ovih velikih sila odraziti i na našu sudbinu i na našu budućnost - istakao je Mandić.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track