06:02

ĐUKANOVIĆ IMAO CILJ DA SMENI SLOBU Političari otkrili povezanost Mila sa mafijom SVE JE POČELO 1998, a OVE REČI SVE TO POTVRĐUJU

objasniLI

MILO DOBIO CILJ - SMENI SLOBU! Sve je počelo 1998., odmah je u akciju protiv Miloševića UKLJUČENA MAFIJA, a OVE REČI SVE POTVRĐUJU

Crna Gora -

Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore, osvrnuo se na prošle decenije, te spomenuo da se zaokret Mila Đukanovića desio neposredno pre početka bombardovanja Srbije, ali i da je imao zadatak da destabilizuje Srbiju

Crnogorski predsednik Milo Đukanović je, drugog dana zvanične posete lažnoj državi Kosovu, razgovarao sa komandantom Kfora Ferencom Kajarijem i poručio da je očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu od ključne važnost za ukupnu stabilnost Evrope i da Misija Kfora u tome ima posebno mesto i ulogu.

Slobodan Milošević, Milo Đukanović
foto: EPA Saša Stanković, Nemanja Nikolić

On kaže da u vremenima najvećih izazova za evropsku i evroatlantsku bezbednost, Crna Gora ostaje pouzdan i odgovoran saveznik i kontributor regionalne bezbednosti.

Milo Đukanović, DPS
foto: Printscreen/YouTube

I predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj sastao se juče sa crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem. Poručio je da će se Kosovo i Crna Gora zajedno suočiti sa svakom opasnošću od destabilizacije Balkana, kao što će zajedno uspešno završiti demarkaciju granice, uz korekciju u određenim sektorima.

00:59

Politika Mila Đukanovića - NAPASTI SRBIJU U SVAKOJ PRILICI

Gosti Kurir televizije koji su govorili na ovu temu bili su Vladan Glišić, samostalni poslanik u poslednjem sazivu Narodne skupštine Srbije, Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, a putem Skajpa se javio Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore.

- Bio sam i akter kada je 1998. godine kada je Milo Đukanović promenio svoju politiku i kada je postao jedan od bitnijih igrača globalne duboke države. Tada je vlast imala za cilj da smeni Slobodana Miloševića i da destabilizuje Srbiju, što se na kraju završilo smenom Miloševića, a pre toga bombardovanjem Srbije i Crne Gore. Đukanoviću je ova pozicija počela praktično 1999. godine. Pričam o ovome sve vreme - rekao je za televitiju Kurir Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore.

Medojević je to potkrepio i rečima Vilijama Montgomerija u intervjuu koji je nedavno dao.

Nebojša Medojević
foto: Kurir Televizija

- Setimo se i izjava američkog funkcionera Vilijama Montgomerija, koji je delovao, ne samo kao diplomata, već i kao deo operativno - bezbednosnih struktura Sjedinjenih Američkih Država i zapada, koji je pre par meseci u jednom intervjuu rekao da je Amerika tolerisala vezu Đukanovića sa kriminalom, početak formiranja te balkanske konfederacije i organizovanog kriminala, zbog toga što su te skrukture bile važne geostrateški - rekao je Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore.

Ni Vladan Glišić nema suštinski drugačije mišljenje.

- Milo Đukanović je na vlast došao tako što je slušao sa koje strane duva podrška. Karijeru je počeo kao mladi komunistički funkcioner, a onda je njega podigao talas srpskog patriotizma, gde je bio jedan od najgorljivijih. Ali, kada je shvatio da se NATO talas vratio ovamo i kada je 1999. godine osetio da će se pitati oni, a da se srpski narod neće pitati, onda je odlučio da igra tu igru. On je čovek koji bi zbog vlasti sve uradio. Rat u Ukrajini ga je vratio na scenu - rekao je Vladan Glišić, samostalni poslanik u poslednjem sazivu Narodne skupštine Srbije.

Nebojša Medojević
foto: Kurir Televizija

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti ponovo izvrće činjenice govoreći o formiranju Zajednice srpskih opština. On kaže da je dogovor o ZSO postignut u avgustu 2015, ali da nije prošao „test“ ustavnog suda u Prištini. A Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, smatra da je to sve uobičajena retorika.

- To je uobičajena retorika iz Prištni. Očigledno je da Priština nema volju da postigne jedno kompromisno-sveobuhvatno rešenje sa Beogradom - rekao je Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona.

Nebojša Medojević
foto: Kurir Televizija

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

02:57

Milo Đukanović se vraća na velika vrata?! Poznavaoci prilika kažu da su izbori najbolje rešenje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track