Najnovije vesti

OVO JE POLICAJAC HEROJ SA CETINJA: Branio decu i ljude, na sebe nije mislio, smrt izbegao ZA DLAKU
Ilustracija, Foto: EPA/Boris Pejović, Printscreen/Facebook

OVO JE POLICAJAC HEROJ SA CETINJA: Branio decu i ljude, na sebe nije mislio, smrt izbegao ZA DLAKU

Crna Gora
09:13h

Crnogorski policajac Ljubiša Makso Maksimović samo pukom srećom izbegao je smrtonosni hitac Vuka Borilovića, monstruma sa Cetinja.

Reč je o uzornom policajcu koji živi u Podgorici sa suprugom i troje dece, radno angažovanom u policijskoj stanici na Cetinju. Makso je 12. avgusta pojurio u tamošnje naselje Medovinu da zaustavi krvavi pir raspamećenog lovca i tokom akcije metak suludog čoveka ga je pogodio u glavu.

Ranjeni policajac kazao je da je dao sve od sebe da obavi radni zadatak, ali da zbog lojalnosti službi i poštovanja procedure, prema kojoj je policijska istraga u toku, nije trenutno u situaciji da iznosi detalje krvavog pira tokom kojeg je Borilović ubio osam odraslih osoba, dvoje dece i ranio šest ljudi.

- Ni u jednom momentu nisam pomišljao na svoj život jer je moj motiv bio da sprečim ubicu u zverskom pohodu da spasemo ljude i decu. Isti motiv imao je i svaki moj kolega i to je ono što jedino mogu da kažem budući da je istraga u toku, a s druge strane, širi se previše dezinformacija o slučaju i postupanju policije - rekao je Ljubiša za Republiku.

Prema rečima očevidaca, Maksa je pogođen u razmeni vatre, odnosno dok je s kolegama pokušavao da upuca Borilovića, dok je on njih gađao i odbijao da se preda.

Ranjeni policajac je istog dana, krvave glave, transportovan u Kliničko-bolnički centar u Podgorici, gde je utvrđeno da mu delovi gelera nisu naneli veća oštećenja i da je imao sreće da su mu samo okrznuli glavu, ali je podvrgnut detaljnim analizama i snimanjima, uz sanaciju povrede. Otpušten je iz bolnice i nalazi se na kućnom lečenju, a kolege, prijatelji i porodica s pravom kažu da je njihov heroj.

- Svi smo i dalje u šoku od nesreće u kojoj je naš Makso za dlaku izbegao smrt. Hvala bogu na tome jer tako častan čovek i policajac se retko rađa. Ponosni smo na njega i on je naš heroj, kao i njegove kolege, koje su dale sve od sebe da savladaju monstruma, pružajući nadljudski otpor. To je velika trauma za njega i porodicu i trenutno se svi oporavljaju, a takvo zverstvo se teško može zaboraviti - kazao je komšija ranjenog policajca.

Makso nije imao zaštitni šlem

- Ranjeni Maksimović nije imao zaštitni šlem tog dana, kao ni drugu zaštitnu opremu. Osim volje i želje policajaca da zaustave Vuka Borilovića u ovom slučaju ništa drugo nije odgovaralo zadatku - kazao je dobro upućeni sagovornik crnogorskih medija, a što je, faktički, i potvrđeno iz ministarstva crnogorske policije.

(Kurir.rs/Republika)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track