LIKVIDACIJA UREDNIK DANA NIJE REŠENA VEĆ DVE DECENIJE: Saslušano 6 novih svedoka u vezi sa ubistvom Duška Jovanovića
Foto: Rojters

UKLJUČEN I FBI

LIKVIDACIJA UREDNIK DANA NIJE REŠENA VEĆ DVE DECENIJE: Saslušano 6 novih svedoka u vezi sa ubistvom Duška Jovanovića

Crna Gora -

Šest novih svedoka saslušano je u predmetu o ubistvu glavnog i odgovornog urednika lista "Dan" Duška Jovanovića, navodi se u informaciji koju je Više podgoričko tužilaštvo dostavilo članovima Tužilačkog saveta.

Od aprila je saslušano sedam svedoka, od kojih šest nije ranije saslušavano. Ovi svedoci saslušani su od kada je novi tužilac Danka Ivanović Đerić preuzela predmet o ubistvu Jovanovića.

Kao svedok, u junu je saslušan bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović, koji je tada rekao da nije obavljao dužnost direktora policije kada je Jovanović ubijen, te da nije učestvovao u istrazi o ovom zločinu.

U Višem državnom tužilaštvu u okviru ovog predmeta saslušana je i raniji predsednik Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Na jučerašnjoj sednici Tužilačkog saveta, nakon objavljivanja tekstova u medijima iz kojih proizilazi informacija da je u istragu uključen i američki FBI, rečeno je da je od vršioca dužnosti direktora crnogorske policije zatražen podatak o angažovanju tog Biroa, te da im je odgovoreno da nisu angažovane strane službe u konkretnom predmetu.

Jovanović je ubijen 27. maja 2004. godine ispred redakcije "Dana", a do sada je za taj zločin osuđeno samo jedno lice za saizvršilaštvo.

Kurir.rs/Avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track