PALE KRUPNE RIBE ZBOG ŠVERCA CIGARETA: U velikoj policijskoj akciji u Baru uhapšen Đorđije Pavićević i još 3 osobe
Foto: Printscreen

potraga za više osoba

PALE KRUPNE RIBE ZBOG ŠVERCA CIGARETA: U velikoj policijskoj akciji u Baru uhapšen Đorđije Pavićević i još 3 osobe

Crna Gora -

Povodom istrage vezano za šverc cigareta u Baru juče je sprovedena akcija u kojoj je uhapšeno i procesuirano više osoba, saznaje nezvanično portal Dan.

Navodno je među uhapšenima i procesuiranima i lice koje je označeno kao krupan igrač u švercu cigareta i nekoliko stranih državljana. Slobode su lišeni Đorđije Pavićević, N.K., Ivana Kovačević i Veljko Đuričić. Pavićević je čelnik KK Mornar iz Bara.

Ivana Kovačević i Veljko Đuričić su službenici UPC. Ivani Kovačević se trenutno sudi u predmetu pred Višim sudom u Podgorici, formiranom protiv Miloša Medenice i drugih.

- Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a nakon pretresanja prostorija privrednog društva "P" DOO B., Specijalno policijsko odeljenje je lišilo slobode Ð.P., osnivača i odgovorno lice društva, kao i bivšeg zaposlenog u društvu N.K. i dva službenika Uprave prihoda i carina I.K. i V.Ð., zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja - naveo je državni ružilac i potrparol Vukas Radonjić.

Specijalno policijsko odeljenje će protiv osumnjičenih fizičkih lica podneti krivičnu prijavu.

- Ali i protiv osumnjičenog pravnog lica "P" DOO B. i tri osumnjičena pravna lica, "A. D. C.", "A." i "L.I.", sa sedištem u inostranstvu, jer i za njih postoje osnovi sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije- pojašnjava Radonjić.

U Luci Bar je, bilo nekoliko većih zaplena tovara cigareta za koje se sumnja da su predmet šverca. U jednom od predmeta SDT-a, na osnovu kojih je ranije uhapšeno više osoba, a među kojima je i bivši direktor policije Veselin Veljović, saslušano je proteklih dana nekoliko svedoka, o čemu su pisale dnevne novine Dan. Međutim, za sada nema informacija da je najnovije hapšenje povezano sa tom istragom.

Poslednju u nizu od aktivnosti vezanu za sprečavanje šverca cigareta sproveli su 22. decembra. Službenici Uprave prihoda i carina u Slobodnoj zoni Luka Bar, tada su zaplijenili 1.188 paketa cigareta, odnosno oko 594.000 paklica.Vrednost tih zaplenjenih cigareta procenjuje se na više od 1.600.000 evra.

Uprava prihoda i carina ranije je saopštila da će svim partnerskim službama na nacionalnom i na međunarodnom nivou, dostaviti detaljne informacije, u cilju nastavka istražnih radnji i prikupljanja dodatnih podataka o spornim tovarima.

Odlukom Vlade Crne Gore zabranjeno je skladištenje duvanskih proizvoda na teritoriji Slobodne zone Luka Bar. Kako je saopšteno ranije iz UPC, tranzit se kontroliše u skladu sa važećim carinskim propisima.

Kurir.rs/Dan

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja