DRŽAVLJANIN BOSNE UHAPŠEN U BUDVI: Prijavljen za nasilje u porodici, a zatim policiji izrekao laž koja ga je SKUPO KOŠTALA
Foto: Shutterstock

DRŽAVLJANIN BOSNE UHAPŠEN U BUDVI: Prijavljen za nasilje u porodici, a zatim policiji izrekao laž koja ga je SKUPO KOŠTALA

Crna Gora -

U službene prostorije Odeljenja bezbednosti Budva je 28. januara doveden M.J. (35) iz Bosne i Hercegovine, sa privremenim boravkom u Budvi, zbog prijave za nasilje u porodici.

“Tom prilikom se ovo lice službenicima Odeljenja bezbednosti Budva predstavilo kao službenik državne bezbednosti Republike Slovenije i na uvid pokazalo legitimaciju Obaveštajne agencije koju je izdala Vlada Republike Slovenije”, navodi policija.

Zbog sumnje na falsifikat, po nalogu tužioca iz Kotora, legitimacija je privremeno oduzeta, a M.J. je tada uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

“Naknadnim proverama od strane Odseka za međunarodnu operativnu saradnju-INTERPOL-EUROPOL-SIRENE ustanovljeno je da legitimacija nikada nije izdata pomenutom licu”, navodi policija.

Sa pomenutim je upoznat nadležni tužilac koji je naložio da se protiv M.J. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave.

Nadalje, 19. februara, postupajući u odnosu na ovo lice, policijski službenici došli su do saznanja da M.J. koristi vozilo marke „Audi A8“, sa registarskim oznakama koje ne pripadaju tom vozilu.

“Preduzete su dalje mere i radnje i od M.J. su prikupljena obaveštenja na date okolnosti, te je utvrđeno da za vozilo ne poseduje saobraćajnu dozvolu niti bilo kakvu dokumentaciju, kao i da registarske oznake ne pripadaju tom vozilu. Vozilo je oduzeto, a pregledom istog je u pronađen gasni pištolj i 30 komada municije”, ističe policija.

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu protiv M.J. podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave, a u odnosu na gasni pištolj ovom licu je izdat prekršajni nalog.

(Kurir.rs/ Avaz.tv/ Preneo:T.A.)

Bonus video:

01:54

OGUGLALI SMO NA PORODIČNO I VRŠNJAČKO NASILJE! Milan Ćulibrk: Na društvenim mrežama nasilnici su najveći frajeri

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track