ŠOK PREPISKA VESNE MEDENICE I STEFANA SAVIĆA UGLEDALA SVETLOST DANA! Ovako se fudbaler jadao predsednici suda: "Nadam se da će..."
Foto: EPA/JuanJo Martin, screenshot

EKSKLUZIVNO

ŠOK PREPISKA VESNE MEDENICE I STEFANA SAVIĆA UGLEDALA SVETLOST DANA! Ovako se fudbaler jadao predsednici suda: "Nadam se da će..."

Crna Gora -

Crnogorska Borba eksluzivno je objavila prepisku između kapitena crnogorske fudbalske reprezentacije i igrača Atletiko Madrida Stefana Savića i bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

"Spremni na poziv Mila da odu u šumu i polože život"

Savić i Medenica su se dopisivali u periodu između 2019. i 2022. godine i razmenjivali mišljenja o svemu i svačemu, od sukoba UEFA-e i vodećih evropskih klubova oko Superlige i Atletikove poslednje titule prvaka Španije, pa sve do političke situacije u Crnoj Gori. "Borba" navodi da je "ovaj dvojac dokazao da je spreman na poziv Mila Đukanovića da ode u šumu i položi život ako treba".

Da je Savić debelo zagazio u DPS-ove političke vode pokazuje i stepen divljenja iskazanog prema Vesni Medenici i bivšem premijeru Dušku Markoviću 10. aprila 2019. godine u Vajber prepisci. Tom prilikom je poručio da je "retkost imati prijatelje" kao što su Markovići i porodica Medenica.

Prepiska tokom litija: Neprijatelj je nevidljiv

Kapiten crnogorske fudbalske razmenjivao je mišljenja sa takozvanom gospodaricom zarobljenog pravosuđa i tokom litija.

Tako je 19. marta 2020. poručivao Medenici da "budu istrajni". Na kraju te prepiske upozorava sagovornicu da je situacija teška jer je "neprijatelj nevidljiv".

Medenica: Čovek delima za života obezbedi besmrtnost. Svaka čast. Veliki si i poseban u svakom pogledu. Izdržimo. Mi to moramo i možemo.

Savić: Hvala vam na lepim rečima... To je najmanje što mogu da uradim za svoj narod, samo da istrajemo u ovome. Veliki pozdrav.

Medenica: Istrajaćemo, ali posledice će biti teške, dugotrajne i iscrpljujuće. Nepravedno i mnogo u jednom veku. No - udruženi je moguće. Sretno!

Savić: Baš nepravedno i teško jer je ovaj neprijatelj nevidljiv. Čuvajte se, pozdravljam vas!

Savić nakon poraza DPS-a 2020. godine: Nadam se da će mi neko reći da nije istina

U Vajber prepisci na dan izbora 30. avgusta 2020. Medenica Saviću piše sledeće:

"Čujem da si obavio građansku dužnost kao i mi jutros u PG i nazad u naš Kolašin u kome vidim da si i ti pa bi mogao svratiti na kafu severnjačku (smeh) da nam razbiješ tremu“.

Vesna Medenica
foto: Printscreen/Youtube

Međutim, svega tri dana nakon razvlašćivanja DPS-a (2. septembra 2020.), Savić se sa nevericom obraća Medenici porukama koje pokazuju koliko mu teško padaju rezultati izbora.

Savić: Svako jutro kad se probudim nadam se da ce mi neko reći da nije istina ovo sto se dešava..

Medenica: Ima nas još.

Savić: Sad ćemo videti koliko nas zaista ima.

Nakon pada DPS-a Medenica i Savić razvijaju konverzaciju preko aplikacije Vocap (Whatsapp).

Razočarao se u narod što je „okrenuo leđa“ DPS-u

Prvog dana decembra 2020. godine Savić se na nečemu zahvaljuje Medenici i izražava razočaranje u narod koji je posle 30 godina smenio DPS.

"Ne može Ustavni sud tu više ništa da uradi? Ja sam malo pratio kroz medije politička dešavanja i totalno sam se razočarao u nas kao narod u kojem primitivizam nadjačava intelekt. Nisam znao da napuštate, mada verujem da će vam i prijati s obzirom na trenutni politički ambijent koji se stvorio u CG. Hvala vam još jednom na ovome, ja to nikada neću zaboraviti" napisao je Savić.

Savić se Medenici obraća i poslednjeg dana te godine sa novogodišnjem željom da „sa njihovim zajedničkim prijateljima nastavi da doprinosi Crnoj Gori“.

"Samo želim da Vas pozdravim i još jednom zahvalim na ljudskom pristupu i odnosu kada smo bili u pitanju ja i moja porodica. Želim da verujem da će se naredne godine pokazati neki bolji i svetliji ambijent u Crnoj Gori i da je sve ovo što je trenutno na sceni samo prolazno, a da vi sa našim zajedničkim prijateljima nastavite da doprinosite Crnoj Gori kao što ste i do sada radili" poručio je Savić.

Medenica se hvali kako je njen Miloš organizovao izlet kolašinskih komita na Ivanovim koritima

Ponosna Medenica se javila Saviću i na Dan nezavisnosti, kada se pohvalila organizacijskim sposobnostima svog sina koji se danas nalazi u Spuškom zatvoru zbog sumnji da je formirao kriminalnu organizaciju.

Duge prepiske Vesne Medenice i Stefana Savića, velikih crnogorskih patriota, su samo jedan od dokaza da je Vesna pokušavala da održi dobre odnose, ne samo sa ljudima koji se sumnjiče za kriminalne radnje, već i sa sportistima koji su bili podržavaoci DPS-a.

(Kurir.rs/Borba/Preneo: A.N.)

Bonus video:

05:12

Novinarka iz Crne Gore progovorila o slučaju Medenica: OČEKUJE SE VELIKO HAPŠENJE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track