CRNOGORSKA MINISTARKA ODBRANE ZAPRETILA RUSIJI: Ne mešajte se u naše planove da postanemo član NATO!
Foto: Profimedia

Upozorenje

CRNOGORSKA MINISTARKA ODBRANE ZAPRETILA RUSIJI: Ne mešajte se u naše planove da postanemo član NATO!

Crna Gora -

Crnogorska ministarka odbrane Milica Pejanović Đurišić izjavila je danas da Rusija ne treba da se meša u planove Crne Gore da postane članica NATO.

Crna Gora je u decembru pozvana da pristupi NATO, što je Rusija ocenila kao potez koji bi mogao da poveća geopolitičke tenzije u Evropi.

Svaka zemlja trebalo bi da gleda svoj posao, rekla Pejanović Đurišić u telefonskom intervjuu za Rojters.

"Što se tiče Crne Gore, mi imamo svoje ciljeve, a mislim da i NATO ima svoju politiku proširenja i nijedna zemlja nije pozvana da interveniše u tom procesu", rekla je ona povodom ruskih navoda.

Vlada u Podgorici smatra da nema potrebe za referendumom o članstvu u NATO, a što je Moksva tražila, budući da, kako kaže, pridruživanje Alijansi neće povrediti suverenitet Crne Gore.

Pejanović Đurišić navodi da očekuje da Crna Gora postane punopravna članica NATO narednih meseci.Govoreći o privredi, ona kaže da postoji pogrešan utisak da ekonomija Crne Gore zavisi od Rusije.

"Možda je tako izgledalo pre desetak godina. U međuvremenu nije bilo nijednog velikog investitora iz Rusije, pa ni u turizmu", rekla je crnogorska ministarka.

Ona kaže da ne strahuje od poteza Rusije protiv Crne Gore kakvi su viđani u baltičkim zemljama.

"Mi nismo susedna zemlja i ne mogu da poredim ta dva slučaja", zaključila je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track