MUKE NIKŠIĆANINA: Od udara groma mu stradala 21 ovca
Foto: Onogost.me

Veliko nevreme

MUKE NIKŠIĆANINA: Od udara groma mu stradala 21 ovca

Crna Gora -

Jako nevreme, praćeno grmljavinom, koje je juče u poslepodnevnim satima pogodilo krnovsku visoravan napravilo je priličnu materijalnu štetu na gazdinstvu Nikšićanina Duška Kneževića. Naime, od udara groma stradala mu je 21 ovca.

Knežević koji uzgaja, kako kaže, oko 120 ovaca, isto toliko jagnjadi i petnaestoro goveda, uzorni je nikšićki poljoprivrednik koji živi od stočarstva. Zato mu je ovoliki gubitak stada veliki udar na budžet.

“Umesto da sam to 21 grlo prodao pa petoro dece koja idu u školu opremio za jesen da kao svoji drugari mogu poći u školu pristojno odeveni, uskraćen sam za godišnju zaradu”, kaže Knežević.

On u tom trenutku nije bio na katunu, već ga je po njegovom povratku iz Žabljaka, o lošoj vesti obavestila ćerka.

Foto: Onogost.me
Foto: Onogost.me

“Zatečen, upitao sam je da li su sva deca zdrava. Odgovorila je da jesu, te da je jedno od njih bilo na dvadesetak metara od mesta na kom su ovce stradale, a ostali u kući. Već tada mi je pao kamen sa srca”, kaže Knežević.

On sad pokušava da preko resornih službi, nađe način da štetu ublaži.

Zabrinut je jer ne zna šta da radi sa leševima budući da su mu u Komunalnom preduzeću i komunalnoj policiji poručili da nisu nadležni da uklone uginule životinje.

Slična nevolja zadesila je i prošle godine, u isto vreme, porodicu Ćalić kada je od udara groma stradalo četrdesetak ovaca na ktunu Trešnjica. Ćalićima je tada u pomoć pritekla i Opština Nikšić.

(Onogost.me/Foto: Onogost.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track