SIN SVETOZARA MAROVIĆA DOBIO SRPSKO DRŽAVLJANSTVO: Traži da kaznu služi u Srbiji!
Foto: Printscreen CdM Beta

miliji mu srpski zatvori

SIN SVETOZARA MAROVIĆA DOBIO SRPSKO DRŽAVLJANSTVO: Traži da kaznu služi u Srbiji!

Crna Gora -

PODGORICA - Sin bivšeg visokog državnog funkcionera Svetozara Marovića, Miloš, dobio je državljanstvo Srbije gde traži da odsluži zatvorsku kaznu zbog zloupotreba sa državnim nekretninama.

Prema saznanjima te Televizije CG u Ministarstvu pravde, Miloš Marović je tražio izdržavanje zatvorske kazne u Srbiji. Marović je osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora zbog učešća u malverzacijama prilikom preprodaje opštinskog zemljišta kod Jaza.

U toj i drugim budvanskim aferama bivšeg crnogorskog rukovodstva, turistički centar Budva je oštećena za višemilionski iznos, a medju krivima za poslove na štetu države su i Milošev otac Svetozar, te stric Dragan.

Tužilaštvo se nagodilo sa Milošem Marovićem i prihvatilo da on odsluži zatvorsku kaznu od godinu dana i plati državi 380.000 evra. Za Marovićem je, međutim, raspisana poternica zbog izdržavanja zatvorske kazne, potvrdio je početkom meseca Osnovni sud u Kotoru koji je izdao nalog za hapšenje.

Sud je odbio Marovićev zahtev za odlaganje izdržavanja zatvorske kazne koju je on tražio zbog lečenja u Beogradu. Marović se žalio na takvu odluku suda.

(vijesti.me/TVCG)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track