UŽAS U DUBROVAČKOJ BOLNICI: Mrtvu bebu bacili na đubrište!

RODITELJI TUŽE LEKARE

UŽAS U DUBROVAČKOJ BOLNICI: Mrtvu bebu bacili na đubrište!

Hrvatska -
Majka i otac bebe koja je preminula na porođaju tuže lekare i Opštu bolnicu Dubrovnik jer su bez njihovog znanja telo preminule devojčice bacili na otpad

DUBROVNIK - Roditelji devojčice koja je prošlog leta umrla na porođaju u Opšoj bolnici Dubrovnik tuže bolnicu.

Oni tuže bolnicu za pretrpljen duševni bol zbog gubitka bebe, čije je telo nakon smrti bez njihovog znanja bačeno u humani otpad. Podneli su tužbu i protiv lekara zbog lekarske greške koja je dovela do smrtnog ishoda , piše dubrovački.hr

Advokat majke A. M. i oca S. P., Ana Tošev, kaže kako je slučaj smrti dubrovačke bebe presedan nespojiv s medicinskom praksom 21. veku.

- Roditelji su očajni, jednostavno se ne mogu pomiriti s tragedijom koja ih je neočekivano zadesila 30. juna prošle godine u dubrovačkoj bolnici. Majka je tamo primljena nakon što joj je prošao termin za porođaj, u 41. nedelji trudnoće koju dotad nisu pratile komplikacije - kaže advokatica i dodaje kako je doktorka na prijemnom odljenju utvrdila da je zbog zamućenja plodove vode neophodan indukovan porođaj. Porodilju su prebacili u porodilište gde su je umesto lekara primile babice!

- Žena je u bolnicu primljena oko 9.30 sati, a lekar koji pri tom nije stalno zaposlen u bolnici pregledao je tek u 14.45 sati. Carski rez koji je završio smrću devojčice, duge 52 centimetra i teške nešto više od 3 kilograma, obavljen je tek u 17.15 sati! - ispričala je advokatica Tošev pojedinosti obiteljske tragedije njezinih klijenata koja je u rađaonici zapravo tek započela.

(dubrovački.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track