KARAMARKO O AFERI: Tražiću da komisija utvrdi da li je bilo sukoba interesa!
Foto: Fonet/AP 8 Nov 2015

Skandal

KARAMARKO O AFERI: Tražiću da komisija utvrdi da li je bilo sukoba interesa!

Hrvatska -

Potpredsednik hrvatske vlade i lider vladajuće HDZ Tomislav Karamarko oglasio se danas povodom afere o saradnji njegove supruge sa lobistom MOL-a Josipom Petrovićem i najavio da će od nadležne komisije zatražiti da utvrdi da li je u sukobu interesa.

Zagrebački nedeljnik Nacional objavio je, naime, danas da je Petrović preko svoje firme Peritus za savetovanje gotovo pune dve godine plaćao usluge firmi Drimia, u vlasništvu Ane Šarić Karamarko.

Svoje teze iz članka o vezama Karamarka i Petrovića potkrepiljena je faksimilom ugovora o toj saradnji. Petrović je za usluge savetovanja i medijskih analiza na energetskom tržištu plaćao 2.500 evra mesečno. Ukupno je isplatio najmanje pola miliona kuna, piše Nacional.

"Poslovanje firme moje supruge više puta tokom proteklih godina, isključivo s ciljem stvaranja političkog pritiska na mene lično, bilo je meta istraga različitih državnih organa poput PNUSKOK-a, Poreske uprave i različitih inspekcija. Nijedan od navedenih državnih organa u poslovanju tih firmi nikada nije utvrdio ni najmanju nepravilnost", rekao je Karamarko.

Kada je reč o optužbama za mogući sukob interesa, a zbog saradnje firme njegove supruge s drugom privatnom firmom i to za vreme dok nije bio član vlade, Karamarko je najavio da će još danas lično zvanično zahtevati od Komisije za sprečavanje sukoba interesa da detaljno istraži ovaj slučaj i o tome izvesti javnost.

Karmarko je još naveo da je tokom cele svoje karijere sam uvek strogo odvajao privatno i poslovno, posebno kad je reč o osetljivim pitanjima od nacionalnog interesa, a to će, kaže, nastaviti da čini i dalje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track