KARAMARKO: Nećemo dozvoliti da sruše vlast i vrate Milanovića
Foto: Beta

Ogorčen

KARAMARKO: Nećemo dozvoliti da sruše vlast i vrate Milanovića

Hrvatska -

Predsednik HDZ-a i prvi potpredsednik hrvatske vlade, Tomislav Karamarko, optužio je Most da zajedno s SDP-om pokušava da sruši sadašnju vladu i na vlast vrati Zorana Milanovića i poručio kako neće dopustiti da njemu lično ili HDZ-u presuđuju partijski sudovi.

Karamarko je to kazao podnoseći izveštaj opštem izbornom saboru HDZ-a, gde je kazao kako HDZ pune četiri godine beleži pobede i kako se vratio na mesto najsnažnije stranke i u poziciju za upravljanje državom.

"Pritom smo morali da savladamo negativno nasleđe od protekle četiri godine i pokušaje unošenja razdora u stranku plasirane kroz medije, ali i na drugi načine.

Zoran Milanović, Foto Beta
Zoran Milanović, Foto Beta

Četiri godine pokušavaju uneti razdor u stranku, to čine i poslednjih nedelja, možda najvećom žestinom do sada, no kao što im nije uspelo do sada, neće ni sada jer oni koji postavljaju ultimatume, donose ideološke presude bez ijednog dokaza, negiraju demokratske procedure skrivajući se iza lažnog puritanizma, oni koji žele nered i nefunkcionalnu državu ne mogu uspeti, to im neće proći", poručio je Karamarko, praćen odobravanjem delegata.

U međuvremenu vlada je na svom sajtu objavila obrazloženje u kome odbija sve navode Predloga za pokretanje pitanja poverenja Karamarku i predlaže Hrvatskom saboru da učini isto. U obrazloženju se ističe da je neutemeljeno tražiti politiku odgovornost Karamarka na osnovu "netačnih i paušalnih" navoda.

Vlada navodi da eventualna odgovornost Karamarka treba da se utvrdi pred nadležnim telima zbog čega je Karamarko sam zatražio od Poverenstva za sprečavanje sukoba interesa pokretanje postupka.

SDP je 18. maja predao Saboru predlog za pokretanje pitanja poverenja Karamarku zbog njegove uloge u takozvanoj aferi povodom poslovne saradnje njegove supruge sa lobistom Mola Josipom Petrovićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track