BRUKA I SRAMOTA: Hrvatskim vatrogascima doneli pakete s hranom kojoj je istekao rok 2014. godine, ali to nije najgore...
Foto: AP, Foto: AP/ Duško Jaramaz

HEROJI OVO NISU ZASLUŽILI

BRUKA I SRAMOTA: Hrvatskim vatrogascima doneli pakete s hranom kojoj je istekao rok 2014. godine, ali to nije najgore...

Hrvatska -

Na Fejsbuk stranici "Vatrogasci - Oni su naši heroji" objavljena je fotografija paketa hrane koji se navodno deli vatrogascima na terenu. Ne bi tu bilo ništa sporno da na kutiji ne piše: "Najbolje upotrebiti do 12.2014".

Odgovor od glavnog vatrogasnog zapovednika nije došao, a vatrogasci sa splitskog područja nisu se susreli s takvim paketima.

"Poslao član. Nije li ovo previše jadno da vatrogasci koji se po 2 dana bez hrane bore s požarom na mestima udaljenim od civilizacije po 5 km dobiju paket hrane kojem je istekao rok trajanja 2014 godine...mislim da ovo svet treba da vidi kako se Hrvatskoj pomaže na uloženom trudu i riskiranju života.. :(", opis je objavljen uz fotograifju koja je izazvala mnogo komentara.

Ali, to nije sve! Ništa manje sramotna nije ni činjenica da vatrogasci putem istog Fejsbuk profila doslovno mole za opremu potrebnu za borbu s vatrom. "Ako netko ima gumu viška za kamion, dimenzija 9.00 r20, P.S. vozilo nije vatrogasno al je bilo sve vreme na požaru oko Vrane vozili su vodu s njim i gasili", jedna je od objava koje razotkrivaju sav jad situacije u kojoj se nalaze hrvatski vatrogasci.

Traži se i jedna Motorola, potrebna za komunikaciju na terenu: "Jedina Motorola DVD-a Lišane Ostrovičke nastradala je u požaru koji je ovih dana aktivan oko samoga mesta... Jel ima ko da donira Motorolu nek mi se javi u inboks. Hvala", poručuje drugi gasitelj.

A traži se i jedan rezervni deo za vatrogasno vozilo: "Možeš objaviti? Za fap 1314 iz 1962 jel ima ko polu osovinu?", mole vatrogasci još jednom za pomoć.

Sve će to narod pozlatiti!

(Kurir.rs/ Index.hr)

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako je premijerkin brat zgrnuo milione evra, otkad je Ana na vlasti?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track