Najnovije vesti

DEČAK ČIJI JE SNIMAK ODVAJANJA OD MAJKE POTRESAO REGION: Otac objavio slike mališana u Italiji, evo kako izgleda njegov život (FOTO)
Foto: Printscreen/ Index.hr

POSLE DRAME U SPLITU

DEČAK ČIJI JE SNIMAK ODVAJANJA OD MAJKE POTRESAO REGION: Otac objavio slike mališana u Italiji, evo kako izgleda njegov život (FOTO)

Hrvatska

Potresna slika i snimci na kojima se Ćesare Avenati (8) otrgne ocu Alesandru prilikom ulaska u automobil nakon oduzimanja od majke snimljene su jer PU splitsko-dalmatinska nije obezbedila paravan koji je trebalo da skloni maloletno dete od očiju javnosti.

"Sudija je u konkretnom slučaju zatražio od PU Splitsko-dalmatinske da se na najbolji mogući način osigura anonimnost deteta s obzirom na ranija iskustva prilikom prisilnog oduzimanja ili predaje deteta", rekli su iz Opštinskog suda u Splitu.

Konkretno se to odnosilo na zaštitu u obliku paravana kojim bi zaklonili ulaz u zgradu i put do automobila od znatiželjnih očiju, kako je i navedeno u pisanom dopisu koji je upućen policijskoj upravi. Od policije su dobili odgovor da oni paravan nemaju. Nije razjašnjeno zašto na primer nisu upotrebili platneni tunel koji se koristi tokom utakmica i koji su, ako ga nemaju, mogli da zatraže od nekog fudbalskog kluba.

Kako se navodi na mestu događaja s obzirom na održavanje javnog okupljanja i radi sprečavanja prolaska neovlašćenih osoba do zgrade, bile su postavljene i zaštitne ograde. Prema nezvaničnim informacijama stav policije je bio da su oni zaduženi za bezbednost, a ne za paravane ili obijanje vrata, zbog čega je bio angažovan bravar u slučaju potrebe. Odluka osobe koja je iz kancelarije odlučila da se paravan ne osigura dijametralna je sa delovanjem policajaca na terenu koji su oduzeli telefon Nine Koluz zbog neovlašćenog snimanja i zaštite privatnosti.

Dok se u Hrvatskoj vode razgovori oko objave snimaka i načina sprovođenja odluke, u Italiji je Ćesare sa ocem otišao na plažu, do porodičnih prijatelja na imanje da se igra sa njihovom decom i životinjama, a već je upisan i u italijansku školu.

Kurir.rs/ Slobodna Dalmacija

Foto: Printscreen/ Index.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...