SKOČIO U DRAVU DA SPASI PSA I VIŠE NISU ISPLIVALI: Posle 3 dana pronađeno telo Osječanina Radomira Petrovića (27), koji je život dao za svog ljubimca!
Foto: Printscreen 24sata.hr

tuga

SKOČIO U DRAVU DA SPASI PSA I VIŠE NISU ISPLIVALI: Posle 3 dana pronađeno telo Osječanina Radomira Petrovića (27), koji je život dao za svog ljubimca!

Hrvatska -

Trećeg dan potrage osječki ronioci pronašli su telo nestalog mladića Radomira Petrovića (27) iz Osijeka. Pronašli su ga blizu dela gde Drava ide nizvodno prema Dalju. Njegovog psa Garija pronašli su ranije, zapetljanog u grane na dnu reke.

Apel za pomoć i potragu za bratom oglasila je preko društvenih mreža u subotu ujutro njegova sestra Dragana Petrović nakon što je obitelj obaviještena da je Radomir skočio u Dravu za svojim psom.

"Sve je u petak u uveče videla jedna gospođa koja je također šetala pored Drave, kod konjičkog kluba. Videla je da je brat baca našem psu lopticu u vodu. Obično bi pas otišao po nju ako je loptica u plićaku, ali ovoga puta otišla je malo dalje i pas je počeo da tone i davi se. Radomir je bacio povodac iz ruke, izuo papuče na obali i skočio za psom. A onda su obojica nestali pod vodom. Žena koja je to sve videla odmah je pozvala policiju a mi smo obavešteni iduće jutro - kazuje Radomirova sestra.

- Kada su nas u subotu uveče pozvali u da dođemo na Dravu jer su ronioci nešto pronašli, uhvatila nas je jeza. No, pronašli su samo našeg psa koji se utopio, dodaje Dragana.

Radomir je u Osijeku došao pre dva meseca, na odmor, jer je tri godine proveo radeći u Irskoj, a pre toga radio je na prekookeanskim brodovima, proputovao je dosta sveta. Skočio je u brzu Dravu da bi spasio svog ljubimca kog je pronašao napuštenog na ulici i udomio. Svakoga dana šetao je sa njim pored Drave.

"Drava je u tom delu kod konjičkog kluba, gde se ranije vadio pesak, vrlo hirovita jer je puna rupa na dnu u kojima se prave snažni virovi. Kad vas takav vir uhvati morate da budete jako dobar plivač i ostati prisebni da iz njega isplivate", kažu iskusni osječki ronioci koji se boje da se upravo to dogodilo Radomiru.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto printscreen 24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track