TATIN SIN (20) BESNIM MERCEDESOM UBIO DVE ŽENE: Evo ko su roditelji mladića koji je divljao po ulicama Zagreba i izazvao stravičnu nesreću! (VIDEO)
Foto: Printscreen Index.hr

stravično

TATIN SIN (20) BESNIM MERCEDESOM UBIO DVE ŽENE: Evo ko su roditelji mladića koji je divljao po ulicama Zagreba i izazvao stravičnu nesreću! (VIDEO)

Hrvatska -

Marin Kamenički. (20) izazvao je stravičnu nesreću svojim besnim "mercedesom C63 S AMG" od 510 konjskih snaga u zagrebačkoj Ilici u kojoj su poginule dve osobe.

On je jureći po centru grada brzinom većom od 150 kilometara na sat prešao u suprotnu traku i direktno se sudario sa drugim automobilom, a onda su na njih naletela još dva vozila. U nesreći su poginule dve žene, a još dvoje ljudi j eteško povređeno. Prema policijskom saopštenju, Kamenički je lakše povređen. Svedoci tvrde da se Kamenički trkao po ulicama pre nego što je izazvao nesreću.

Javnost postavlja pitanje odakle jednom dvadesetogodišnjaku skupoceni automobil, a Index.hr napominje da u čitavoj Hrvatskoj ima svega nekoliko takvih "mercedesa". Kamenički je sa svojih 20 godina već uspeo da bude bivši savetnik uprave radija Enter Zagreb, ali je teško poverovati da je uspeo od tog posla da zaradi toliki novac da bi sam kupio ovaj skupoceni automobil. Stvari postaju jasnije kada se pogleda ko su Marinovi roditelji i kolim se biznisom bave.

"Kompanija Kamenički d.o.o. nudi izvođenje, održavanje i projektovanje svih vrsta elektrotehničkih radova", stoji na službenoj stranici. Vlasnici firme su Renato i Marina Kamenički, roditelji 20-godišnjeg Marina Kameničkog. Osnovana je 1994. godine.

Tata Marina Kameničkog je bio glavni Todorićev električar dugi niz godina, a dovoljno je pogledati dobit firme iz tog vremena pa će sve biti jasno", rekao je jedan od poznavalaca poslovanja kompanije.

Posebno je zanimljivo da se kao službena adresa firme Kamenički navodi Ulica Marijana Čavića 1a, dakle ista adresa na kojoj je i sedište "Konzuma".

Stranica je u međuvremenu pala zbog, kako piše, previše prometa. Firma se na svojim stranicama hvalila kvalitetom njihovih radova u 20 godina postojanja, a pohvalili su se i kompanijama za koje su radili. Kompanija Kamenički bila je i donator HDZ. Pokazuju to podaci o donacijama toj stranci iz 2016. godine. HDZ su uplatili 20.000 kuna (oko 2.600 evra).

Renato i Marina Kamenički 2008. godine kupili su zemljište u Crikvenici. U službenim dokumentima Crikvenice stoji da su bili najpovoljniji ponuđači za nekretninu površine od 118,68 kvadrata, a platili su je 220.000 kuna (oko 30.000 evra). Ali u zemljišnim knjigama se vidi da su zemljište u međuvremenu proširili na ukupno 716 kvadrata. Na njemu su podigli vilu.

Roditelji Marina Kameničkog grade i hotel u Novalji. Hotel u izgradnji nalazi se na izlazu iz Novalje, prema Lunu, a trebao bi da ima četiri zvezdice i 150 kreveta. Projekat je sufinansiran iz fondova EU. Zapošljavaju 30 radnika, a prosečna plata je oko 3.500 kuna (oko 465 evra). Marin Kamenički koji osim finansijski očito dobro potkovanih roditelja ima i uticajne prijatelje. Instagram profil Marina Kameničkog je ugašen, a sa društvenih mreža su počeli da nestaju snimci na kojima se vidi skupoceni automobil koji je mladić vozio.

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track