Najnovije vesti

BESNI RODITELJI POSLE VATRENOG OBRAČUNA U ZAGREBU NAPALI GRADONAČELNIKA: Gađali jajima i čak fizički nasrnuli na Milana Bandića! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook

još u šoku

BESNI RODITELJI POSLE VATRENOG OBRAČUNA U ZAGREBU NAPALI GRADONAČELNIKA: Gađali jajima i čak fizički nasrnuli na Milana Bandića! (VIDEO)

Hrvatska

ZAGREB - Zagrebackog gradonačelnika Milana Bandića napali su danas stanovnici zagrebackog Vukomerca koji su protestovali posle pucnjave u tom naselju.

Obračun kalašnjikovima između dve porodice dogodio se u neposrednoj blizini osnovne škole ispred koje su se danas okupili demonstranti. Tamo se tokom protesta pojavio i Milan Bandić. Bandića su u jednom trenutku napali besni roditelji đaka i stanovnici Vukomerca, a sve je bilo na rubu fizičkog obračuna, prenosi "Index.hr".

Bandića su roditelji izviždali i izvređali, a u jednom trenutku nasrnuli su na njega, bacali su razne predmete na automobile, a gađali su ga i jajima, navodi portal. U jednom trenutku demonstranti su i fizički napali Bandića. Intervenisala je i policija, a neki su pretili da će zapaliti kuću porodici koja je učestvovala u obračunu.

 

Na protestu ispred osnovne škole okupilo oko 300 roditelja i građana Vukomerca koji su zahtevali od nadležnih veću bezbednost za svoju decu, kao i iseljenje porodice koja je učestvovala u sukobu.

Na sastanku, kojem su prisustvovali Bandić, predstavnici policije, Ministarstva obrazovanja, direktor škole, nastavnici, kao i predstavnici roditelja, dogovoreno je da sutra neće biti nastave, ali da deca koju nema ko da čuva mogu da dođu u školu.

 

U ponedeljak će nastava biti nastavljena. Mesto sukoba će do daljeg obezbeđivati policija, a u ponedeljak je za decu obezbeđena i stručna pomoć.

Dogovoreno je i da se sutra u 17 sati deca i roditelji okupe u školi da bi deci pokazali da su njihova škola i kvart sigurni.

 

Bandić je izjavio da građane treba razumeti jer se ovako nešto prvi put dogodilo, dodajući da će policija obaviti svoj posao. Komentarišući zahtev za iseljenje romske porodice, Bandić je istakao da se niko iz grada neće seliti jer Zagreb "vredi jednako za sve".

 

Kurir.rs/Index.hr

Foto printscreen Facebook

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...