SAMOHRANA MAJKA POKLONILA AUTO PREKO FEJSBUKA: Otišao je u prave ruke, znam ja kako je imati i nemati!
Foto: Profimedia

VELIKO SRCE

SAMOHRANA MAJKA POKLONILA AUTO PREKO FEJSBUKA: Otišao je u prave ruke, znam ja kako je imati i nemati!

Hrvatska -

Zadranka koja se predstavlja samo kao Filomena napravila je gest kakav se retko viđa: poklonila je svoju "opel korsu", a auto je završio kod jedne Splićanke, takođe samohrane majke!

"Poklanja se manji auto porodici koja stvarno ima potrebu. Auto je u voznom stanju i registrovan još tri meseca. Sve informacije u inboks", osvanulo je u jednoj grupi na Fejsbuku, pa su svi hrvatski mediji dali u potragu za osobom koja je dala ovaj oglas.

Ispostavilo se da je reč o samohranoj majci iz Zadra, koja se predstavlja samo kao Filomena.

"Kao što sam i želela, "opel korsa" stara 17 godina je otišla u prave ruke, samohranoj majci koja ima četvoro dece i živi u Splitu", kaže Filomena. Ona priča da je na ideju došla kad joj je rođak poklonio automobil.

"Kako ja već imam svoju 'opel korsu', rekla sam da mi ne treba, ali mi je on svejedno dao i rekao da radim s njom šta želim. I onda sam se ja odlučila na ovaj potez, jer i ja sam svašta prošla u životu, znam kako je imati i nemati", priča ona. Filomena kaže da je i sama prošla pakao u životu, rat, ostala je bez oba roditelja, teško se razbolela... Pet godina je čak živela u samostanu.

Danas Filomena radi noćne smene u jednoj trogirskoj pekari i odgaja sina (17) i ćerkicu (2).

"Sin je zaplakao je od ponosa, rekao mi je: 'Mama, ti si čudo!', a još nešto ću vam reći kada pitate za njegov auto. Iduće godine poklonićemo i "korsu" koju ja vozim jer će sin kupiti nov auto kada položi, a ne trebaju nam dva", rekla je Filomena.

Kurir.rs/Dalmatinski portal

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track