ŠOKANTNI OBRT NA SUĐENJU ZADARSKOM MONSTRUMU: Sudija vodio proces protiv siledžije koji je tinejdžerku izmasakrirao batinama pa završio u bolnici!
Foto: Facebook/Instagram

predmet predat sudiji bez iskustva

ŠOKANTNI OBRT NA SUĐENJU ZADARSKOM MONSTRUMU: Sudija vodio proces protiv siledžije koji je tinejdžerku izmasakrirao batinama pa završio u bolnici!

Hrvatska -

ZADAR - Sudija Mitra Meštrović nastaviće da vodi postupak protiv Darka Kovačevića zvanog Daruvarac koji je brutalno u zadarskom kafiću premlatio tinejdžerku, odlučeno je na sudu u Zadru.

Naime, sudija Tomislav Šimić, koji je dosad vodio suđenje Daruvarcu zbog teškog premlaćivanja Zadranke (18) u kafiću na Meladi, završio je u bolnici, neposredno posle održanog ročište na suđenju Kovačeviću. Portparol suda Denis Klarendić rekao je da je sudija Šimić j eprošle nedelje nekoliko dana proveo na ispitivanjima u zadarskoj bolnici zbog zdravstvenih problema, a posle ročišta stanje mu se dodatno pogoršalo, pa je otišao u zagreb na dodatna ispitivanja.

Istovremeno je Šimić otvorio dugotrajno bolovanje, kako je naglasio Klarendić, pa je njegov predmet morao da bude dodeljen drugom sudiji. Automatskim izborom suđenje Daruvarcu dodeljeno je Mitri Meštrović koje je donedavno bila sudija Prekršajnog suda u Zadru i nema iskustva u krivičnim predmetima.

Kada će biti održano novo ročište na suđenju Kovačeviću, koje se na zahtev tužilaštva zbog zaštite digniteta žrtve odvija iza zatvorenih vrata, znaće se nakon što se sudija upozna sa predmetom. Izuzeće sudije Šimića, na prvom je ročištu tražio je Kovačevićev advokat Andrej Korljan, zbog navodnog prekoračenja sudačkih ovlašćenja,ali je njegov zahtev odbijen, a predmet je ostao kod Šimića.

Monstrum čija je fizička okrutnost zgrozila Hrvatsku tereti se za krivično delo protiv života i nanošenja teške telesne povrede, i lišavanja slobode pod pretnjom.

Devojci je najpre 28. maja ove godine pretio u zadarskom kafiću ručnom bombom, i rekao joj da će ubiti nju i njenu porodicu ako ga prijavi policiji. Zatim je 13. juna oko 21 sat, kad je došla u kafić, udario tinejdžerku rukom u potiljak i otišao za njom u toalet optužujući je da ga vara. Počeo je da je udara pesnicama po glavi, a kad je ona pobegla u drugi toalet, ušao je za njom uhvatio je za glavu i nekoliko puta njenom glavom udario o lavabo.

Da podsetimo, u dosadašnjem toku suđenja vlasnica kafića u kojem se dogodio brutalni napad rekla je da je sporne večeri bila na terasi, pa nije videla što se događa u kafiću. Potvrdila je i da je njen kafić opremljen sa tri nadzorne kamere, ali nije znala da odgovori na pitanje zašto nije pregledala snimak.

Dan ranije trebao je da svedoči i njen suprug, ali se opravdao zdravstvenim problemima. Jedan svedok pak rekao je da nema kome da ostavi decu i takoje izbjegla svedočenje, a treći svedok jednostavno nije pojavio.

Kurir.rs/Index.hr

Foto Printxreen Facebook/Darko Kovačević-Daruvarac, Printscreen Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track