3 MASKIRANIH U UNIFORMAMA ZOVU HRVATE NA OTPOR: Borite se! Ovo je poruka celoj Hrvatskoj i dijaspori! (VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook/Otpor

POZIV NA OTPOR

3 MASKIRANIH U UNIFORMAMA ZOVU HRVATE NA OTPOR: Borite se! Ovo je poruka celoj Hrvatskoj i dijaspori! (VIDEO)

Hrvatska -

Na stranici Otpor na Fejsbuku pojavio se video-snimak tri maskirane osobe u uniformama koje pozivaju Hrvate na otpor.

"Ovo je poruka celoj Hrvatskoj i dijaspori", kaže muškarac u sredini na početku obraćanja.

Kraj njega sede dve maskirane osobe, a u pozadini se vidi hrvatska zastava. Muškarac na levom rukavu uniforme ima malu nemačku zastavu.

"Ovo je poruka celoj Hrvatskoj i dijaspori.

Nemojte se predati i nemojte odustati od borbe!

Borite se! Borite se protiv korupcije! Borite se protiv nepotizma! Neka čuju da mi znamo i pamtimo: da tamo gde je bila knjižara, danas je trgovački centar. Gde je postojao muzej, danas je restoran brze hrane.

Gde je cvetalo, danas je pusto. Gde je bilo sećanja, danas je zaborav.

Umesto pravde, molite za milostinje. Umesto Domovine, tuđa zemlja. Umesto Sećanja, zaborav. Umesto penzije, grob. Umjsto demokratije, reklamna oglašavanja. Umesto stvarnosti, brojke.

Oni na vrhu, kažu nam: 'Ovo je budućnost koju smo vam obećali, uživajte u njoj.' To je ono što nam govore i lažu. Ova budućnost izgleda previše kao prošlost. Ako pomno pogledamo, možemo videti da su oni iznad isti kao i juče. Oni koji, baš kao i juče, danas traže od vas strpljenje, zrelost, dobar osećaj, odricanja i davanja. Već smo to videli, već smo to čuli. Mi se sećamo! I znamo da živimo u državi u kojoj aktivistima zbog mirnog protesta prete zatvorske kazne i globe do 40.000 kn. U državi u kojoj je više od 300.000 blokiranih, na hiljade deložiranih i stotine hiljada iseljenih.

Gde u opštinama većina budžeta odlazi na plate zaposlenih u upravi.

Po podacima UN, do 2030. Hrvatska bi mogla da ima ispod 3 miliona stanovnika i preti joj demografska katastrofa. Broj zaposlenih je među najnižim stopama, a dok broj penzionera raste, 128 gradonačelnika, 213 zamenika, 20 župana, 50 zamenika, 428 načelnika, 480 zamenika i 8.354 većnika odlučuju o vašoj sudbini. U takvoj Hrvatskoj, i kada je s vama niko, a protiv vas sila, pružite otpor. Ako ne zbog vas samih, zbog generacija koje dolaze.

KADA NEPRAVDA POSTANE ZAKON, OTPOR POSTAJE DUŽNOST!

I nemojte biti sami u budućnosti", kaže muškarac na snimku.

Kurir.rs/Slobodna Bosna.ba

Foto: Printscreen Facebook/Otpor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track