AUSTRIJSKI MEDIJI O SEKS-AFERI KOJA DRMA HRVATSKU: Tolušić s prostitutkom i kokainom je fotomontaža? Nismo baš uvereni...
Foto: Printscreen

NAPAD ILI SPIN?

AUSTRIJSKI MEDIJI O SEKS-AFERI KOJA DRMA HRVATSKU: Tolušić s prostitutkom i kokainom je fotomontaža? Nismo baš uvereni...

Hrvatska -

Austrijski mediji koji pišu u aferi Špic-papak, odnosno o slučaju navodnih fotomontaža ministra poljoprivrede i potpredsednika vlade Hrvatske Tomislava Tolušića, navode da nisu baš tako sigurni da su njegove fotografije u društvu prostitutke i uz izvučene crte kokaina fotomontaža.

"Napad ili spin? Navodni skandal potpredsednika vlade sa seksom i drogama", naslov je u Klajne cajtungu (Kleine Zeitung), koji navodi da je ovo glavna vest kojom se cela Hrvatska već danima bavi.

"Vlada govori o perfidnom napadu, a opozicija o vladinom spinu", navodi ovaj list i piše da se na navodno montiranim fotografijama, koje je objavio hrvatski nedeljnik Nacional, Tolušić vidi u društvu prostitutke i sa izvučenim crtama kokaina u blizini. Nacional je slučaj predstavio kao urotu protiv države koju je raskrinkala tajna služba SOA.

foto: Youtube/Printscreen

Navodi se da su političari iz vladajuće HDZ, uključujući i premijera Andreja Plenkovića, žestoko reagovali i navodne fotomontaže opisali kao "najpodliji pokušaj diskreditacije". Tolušić je ocenio da je sve to delo "bande", koja ga napada jer "uvodi red u svoj sektor".

"S druge strane, opozicije nije poverovala u tu priču", piše Klajne cajtung i dodaje da opozicioni političari smatraju da je reč o vladinom spinu, čiji je cilj da se skrene pažnja javnosti s važnijih tema, kao što je propast kupovine borbenih aviona od Izraela. List citira i Nikolu Grmoju, koji je izjavio da "ova navodna afera koristi vladi i ministru", pa ocenjuje da je cela ova priča nesumnjivo "puna kontradikcija i otvorenih pitanja".

Tiroler tagescajtung (Tiroler Tageszeitung) objavio je članak s naslovom "Fotomontaže? Politički skandal uzburkao Hrvatsku" i naveo da je ministar Tolušić navodno već mesecima znao za navodne fotomontaže i da posebno nije jasno zašto su one uopšte i objavljene ako je reč o lažnim fotografijama.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track