OTKRIVEN KRUNSKI DOKAZ U SLUČAJU UBISTVA JASMINE DOMINIĆ: Zamrzivač u kom je 19 ležalo devojčino telo pronađeni samo otisci prstiju njene sestre!
Foto: Nestali.hr, Profimedia, Printscreen/ Facebook

klupko se odmotava

OTKRIVEN KRUNSKI DOKAZ U SLUČAJU UBISTVA JASMINE DOMINIĆ: Zamrzivač u kom je 19 ležalo devojčino telo pronađeni samo otisci prstiju njene sestre!

Hrvatska -

U “slučaju Palovec” ovih se dana dogodio veliki obrat. Tužilaštvo je konačno dobilo krunski dokaz kojim će podupreti optužnicu protiv Smiljane Srnec (45) da je baš ona ubila svoju 21-godišnju sestru Jasminu u avgustu 2000. godine, a njeno telo krila u zamrzivaču.

Pronađeni su otisci njenih prstiju na unutrašnjosti zamrzivača, koji i po svom broju i rasporedu, prema tumačenju stručnjaka, nedvosmisleno ukazuju da je samo ona manipulisala telom svoje ubijene sestre. Forenzičari iz Centra za forenzička ispitivanja i veštačenja “Ivan Vučetić” napravili su stručnu ekspertizu materijalnih tragova.

Osim otisaka Smiljane Srnec, na jednom paketiću iz zamrzivača pronađeni su i otisci drugih ukućana. Upravo taj izvađen je 16. februara ove godine kad je Smiljanina ćerka Katarina otvorila zamrzivač, pomakla ga i onda ugledala ljudsko koleno. Posle toga joj je pozlilo i dalji tok događaja je manje-više poznat.

Kako Jutarnji list doznaje, ti otisci prstiju, bez obzira na to što je telo bilo u ledu 19 godina, toliko su dobro očuvani da je nedvosmisleno ustanovljeno da se poklapaju sa otiscima papilarnih linija Smiljane Srnec.

" U uslovima u kojima je telo ubijene bilo otisci su mogli da budu sačuvani i stotinu godina", rekao je ugledni forenzičar koji je želeo da ostane neimenovan.

Ali, osim forenzike, tužiteljstvo raspolaže i informacijama da niko drugi do 16. februara nije otvarao zamrzivač i da je Smiljana branila svojim ukućanima da ga otvaraju, što su potvrdili i ukućani na saslušanju.

Podsećamo, sva bliža rodbina okrivljene - suprug Ivica, majka Katarina, kći Katarina i njen verenik, nisu svedočili o tome šta se događalo u kući 16. februara 2016. godine.

I dok je forenzika potvrdila da pronađeni otisci prstiju u zamrzivaču pripadaju Smiljani Srnec, veštaci nisu još uspeli da ustanove ni približno vreme smrti Jasmine Dominić.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto Nestali.hr, Profimedia, Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track