STRAVIČAN POŽAR U HRVATSKOJ: Bračnom paru vatra progutala dom i ušteđevinu! 40 vatrogasaca nije moglo da se izbori sa plamenom (FOTO)
Foto: Facebook/Vatrogasci Prišlin-Hum

SVE OTIŠLO

STRAVIČAN POŽAR U HRVATSKOJ: Bračnom paru vatra progutala dom i ušteđevinu! 40 vatrogasaca nije moglo da se izbori sa plamenom (FOTO)

Hrvatska -

"Kad je čuo za požar i došao ovamo iz Virovitice, rekao sam mu neka prespava u maloj vikend kući koju imamo u blizini, nije želeo. Otišao je i rekao da se verovatno više neće vratiti ove zime. Teško je... Baš nam je pričala snaja da će još ove godine sve to urediti i završiti radove, a onda počinju da uživaju. U svojoj kući su imali sve lične stvari, pa čak i novac kojim su nameravali da kupe automobil", ispričao je brat vlasnika kuće koja je u potpunosti izgorela u Malom Taboru u Hrvatskoj.

Drvena porodična kuća u vlasništvu 58-godišnjeg Z.K. sasvim je izgorela u petak uveče. Supružnici su u požaru izgubili sve što su imali. Požar je gasilo četrdesetak vatrogasaca, ali je plamen bio prejak.

Bračni par radi terenske poslove po inostranstvu, pa bi povremeno dolazili u svoju kuću u Mali Tabor, ali to je bio njihov jedini pravi dom.

Z.K. je sve sam gradio od temelja do krova, a uredio je i zimski vrt i podrum ispod zemlje.

"Brat je ujutru oko pola 9 sa suprugom otišao u Viroviticu. Oko 18.30 sati komšije su primetile vatru, zvale vatrogasce i mene, i kad sam došao ovamo, bio je tu plamen, ali nije još bilo takvih velikih razmera, ali kad su skinuli krov, počela je prava buktinja", ispričao je brat vlasnika kuće.

Pretpostavlja se da je požar buknuo u prostoriji gde se nalazio kamin.

"Spolja su bile gipsane ploče, a iznutra OSB ploče, pa je moguće da je to tinjalo već nekoliko dana. Dakle, radilo se o prenosu toplote na drvenu građu. Šta je, tu je, sada se, nažalost, više ništa ne može učiniti", rekao je izvor lokalnim medijima.

Kurir.rs/Zagorje International Foto: Facebook/Vatrogasci Prišlin-Hum

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track