HDZ IZBACIO 8 ČLANOVA, ONI SE ŽALILI EVROPSKOJ NARODNOJ PARTIJI: Isključili nas zbog dopisivanja na društvenim mrežama!
Foto: EPA/ANTONIO BAT

STRANAČKO PREPUCAVANJE

HDZ IZBACIO 8 ČLANOVA, ONI SE ŽALILI EVROPSKOJ NARODNOJ PARTIJI: Isključili nas zbog dopisivanja na društvenim mrežama!

Hrvatska -

Osam članova izbačenih iz vladajuće HDZ zbog govora mržnje na društvenoj mreži WhatsApp i Viber uputili su otvoreno pismo partijama članicama Evropske narodne partije u kojem svoju bivšu stranku optužuju da koristi totalitarne i nedemokratske metode za obračun sa neistomišljenicima.

Oni navode i da je čistka u HDZ-u odrađena brzopotezno, podsećajući na procese iz minulih vremena totalitarnih režima novije hrvatske i svetske istorije, što je, kažu, nečuveno.

"Nas osmoro članova HDZ-a, od kojih smo neki i osnivači stranke, isključeno je kako smo saznali iz medija, iz članstva HDZ-a... pod krinkom da smo tobože tokom dopisivanja na zatvorenim WhatsApp i Viber grupama članova stranke koristili 'govor mržnje'", piše, između ostalog, u pismu.

Isključeni HDZ-eovci kažu da takve optužbe odbacuju s gnušanjem i u potpunosti. Napominju i da je odluka o njihovom isključenju iz stranke doneta na telefonskoj sednici Gradskog odbora HDZ-a grada Zagreba, kako bi se, kako kažu, po svaku cenu izbegla eventualna rasprava.

Ističu i da ih u međuvremenu niko nije kontaktirao niti je od njih traženo bilo kakvo izjašnjavanje.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA/ANTONIO BAT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track