Najnovije vesti

GRADSKIM SLUŽBENICIMA OD SADA PLATA ZAVISI OD OCENE GRAĐANA! Evo šta propisuje pravilo koje stupa na snagu 1. marta!
Foto: Profimedia

najava gradonačelnika svete nedelje

GRADSKIM SLUŽBENICIMA OD SADA PLATA ZAVISI OD OCENE GRAĐANA! Evo šta propisuje pravilo koje stupa na snagu 1. marta!

Hrvatska

Grad Sveta Nedelja u Hrvatskoj za svoje službenike uvodi fiksni i varijabilni deo plate koji će zavisiti od toga kakve su ocene dobili od građana.

Taj potez najavio je na službenom profilu gradonačelnik tog grada Dario Zurovec. Osim ocenjivanja službenika i novog sistema plaćanja, taj grad koji se nalazi pored Zagreba podići će i nivo tranparentnosti, pa će građani imati pristup svim računima koje grad plaća i ugovorima koje sklapa. "Prvi u Hrvatskoj uvodimo ocenjivanje zaposlenih od strane građana i plate i nagrade prema ocenama, čime zapravo uvodimo fiksni i varijabilni deo dohotka. Danas smo predstavili aplikaciju kroz koju će građani moći da ocene zaposlene nakon korišćenja usluge unutar gradske uprave", napisao je Zurovec.

Prema njegovim rečima, zaposleni u gradskoj upravi će moći i međusobno da se ocenjuju, a rezultat tog procesa će biti rang-lista zaposlenih prema ocenama. "U drugom koraku ćemo predložiti gradskom veću smanjenje plata svim zaposlenima u iznosu od 10 odsto", napisao je Zurovac na Fejsbuku i dodao da će službenicima potom isplaćivati nagrade na sledeći način. "Pet najlošije ocenjenih neće dobiti nagradu, narednih 20 odsto službenika će dobiti polovinu iznosa koji im je umanjen, a srednjih 50 odsto ocenjenih će dobiti nagradu u istom iznosu za koji im je umanjena plata. Sledećih 20 odsto će dobiti nagradu u iznosu većem od umanjenja plate", naveo je Zurovec. Prema njegovim rečima, pet odsto službenika koji su najbolje ocenjeni će dobiti nagradu u iznosu dvostruko većem od umanjenja plate. Ocenjivanje zaposlenih počeće od 1. marta 2020. godine. "Ukoliko gradsko veće usvoji takvu odluku, a verujem da hoće, to će se prvi put videti na platama 1. jula 2020. godine", naveo je on.

Kurir.rs/Index.hr

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...