UGAŠEN POŽAR U ŠKOLI U ZAGREBU: Vatra buknula tokom noći, jedan vatrogasac povređen, 22 vozila izašla na teren (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen Facebook/HRT Vijesti

GORNJA DUBRAVA

UGAŠEN POŽAR U ŠKOLI U ZAGREBU: Vatra buknula tokom noći, jedan vatrogasac povređen, 22 vozila izašla na teren (FOTO, VIDEO)

Hrvatska -

U zagrebu je tokom noći izbio požar, zapalila se škola u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi.

Reč je o Osnovnoj školi Mate Lovraka. Vatra je planula tokom noći, a vatrogasci su još na terenu.

Požar je, kako kažu svedoci koji žive u blizini, izbio oko 4:30. Vatra je zahvatila ceo gornji sprat škole, a na teren je izašlo preko trideset vatrogasaca u nekoliko vozila, prenosi Index.hr.

Kako se čini prema najnovijim fotografijama sa mesta događaja, vatrogasci su požar stavili pod kontrolu. Celo područje je ograđeno.

Požar ugašen

Kancelarija za upravljanje u hitnim situacijama objavila je kako je požar ugašen, a u toku je dogašavanje.

"Jutros u 4:28 sati Javna vatrogasna služba Grada Zagreba primila je dojavu o požaru na adresi Aleja Blaža Jurišića 13 u Dubravi. Dolaskom na lokaciju utvrđeno je kako je reč o požaru krovišta u objektu OŠ "Mate Lovraka". Požar je ugašen i u toku je dogašavanje. U gašenju je učestvovalo 30 vatrogasaca i 15 vatrogasnih vozila. Na terenu se nalaze radnici Policijske uprave zagrebačke, Elektre Zagreb i Kancelarije za upravljanje u hitnim situacijama kao i načelnik Gradske kancelarije za obrazovanje.

Uzrok požara i šteta biće utvrđeni nakon policijskog uviđaja", stoji u saopštenju Kancelarije za upravljanje u hitnim situacijama.

Požaru u objektu OŠ "Mate Lovraka" je ugašen (fotografije su od prije) ali se uvukao u (metalnu) međukonstrukciju...

Posted by Vatrogasna postrojba Zagreb on Sunday, 1 November 2020

Jedan vatrogasac povređen

Vatrogasci su opisali uzrok požara.

"Prva dojavi radi se o požaru smeća iza objekata. Kad smo došli utvrdili da se radi o požaru u objektu OŠ "Mate Lovraka" na 1. spratu u prostoriji 15 m2 koji je pogašen ali se i proširio i uvukao u (metalnu) međukontsrukciju krovišta cca 1000 m2 što se mora otvarati i istovremeno gasiti tako da ima još dima.

Na terenu su 22 vozila (ima ih puno jer se zbog koronavirusa ne guramo po vozilima). Jedan vatrogasac je lakše povređen (uganuće zgloba)", stoji u odgovoru JVP Zagreb na Indexov upit.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track