BETONSKA BOMBA U CENTRU ZAGREBA: Teško oštećen krov jednog solitera, vlasti ne preduzimaju ništa od marta! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube/Al Jazeera Balkans

bruka

BETONSKA BOMBA U CENTRU ZAGREBA: Teško oštećen krov jednog solitera, vlasti ne preduzimaju ništa od marta! (VIDEO)

Hrvatska -

Gotovo 200 tona teške, armirane betonske konstrukcije prete Zagrepčanima. Reč je o krovu jedne stambene zgrade, osmospratnice koja je teško oštećena u velikom potresu u martu.

Zbog velike opasnosti konstrukcija je još tada trebala biti uklonjena, ali nije. Potres u Petrinji koji je jako uzdrmao i Zagreb, situacija je dodatno pogoršana i to u jednoj od najprometnijih ulica u Hrvatskoj - Vukovarskoj, piše RTL.

Više statičara još je u martu potvrđenoilo da se krov mora ukloniti. Nekoliko dana nakon zagrebačkog potresa je Ministarstvo građevine svih upravnika u gradu zatvorilo da ukloni opasne elemente na zgradama u najkraćem roku u skladu sa Zakonu.

Iz kompanije koja upravlja zgradom tvrde: Sve su pokušali. Prosledili su i mejlove naslovljene hitno i opasnost koje su slali od grada, preko ministarstva, raznih kancelarija... Situaciju komplikuje činjenica da je ova zgrada zaštićeno kulturno dobro.

"To bi nama palo tačno na stan. Ja imam nepokretnu majku koja je teško bolesna, osamdeset i šesta joj je godina. Niti možemo živeti normalno niti bilo šta", kaže jedan od stanara Žarko Bosanac za RTL.

Boška Trbojević moli sve građane da poštuju znakove koje su postavile interventne službe jer postoji realna opasnost od pada velike težine s krova zgrade.

„Snimili ste, videli ste kako to izgleda. Zaista bih apelovala na građane da brinu sami za svoju bezbednost“, rekla je ona.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track