POKUCAO NA VRATA I TRAŽIO MALO BRAŠNA, A ONDA JE POČEO DA IH UDARA PO GLAVI: Za svirepo ubistvo komšija dobio 50 godina zatvora
Foto: Profimedia, 0006344317

POKUCAO NA VRATA I TRAŽIO MALO BRAŠNA, A ONDA JE POČEO DA IH UDARA PO GLAVI: Za svirepo ubistvo komšija dobio 50 godina zatvora

Hrvatska -

Luka Juretić, koji je 2019. godine drvenim čekićem za meso ubio stariji bračni par Senku i Vincenca Uvodića, danas je na splitskom sudu nepravosnažno osuđen na 50 godina zatvora. Juretić se danas nije pojavio na izricanju presude.

Vicenco je primenuo iste večeri krajem januara 2019. a njegova supruga tri meseca kasnije.

Luka se tereti da je došao na vrata svojih komšija tražeći na zajam malo brašna za palačinke, a zatim počeo da ih udara tupim predmetom i ubada oštrim.

Najpre je po ulasku u stan napadnuta Senka koji je tukao dok nije pala na pod, a zatim je prešao u sobi na Vincenca. Njega je 13 puta udario čekićem za meso po glavi i ubo nožem u stomak.

Zatim je ispreturao ceo stan pobacao stvari po podu i otišao.

Međutim Senka koja je došla svesti uspela je da se domogne vrata komšijskog stana, ali nije imala snage sva krvava da pozvoni nego je kucala pri dnu vrata. Komšija koji je otvorio ostao je skamenjen i pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Osumnjičeni je ubrzo uhapšen.

Kurir.rs/24.sata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track