KOLINDA O DRAMI U NJENOM SUSEDSTVU: Nisam imala pojma šta se događa dok nije počeo da mi zvoni telefon!
Foto: EPA/ Antonio Bat

Grabar Kitarović nije bila kod kuće

KOLINDA O DRAMI U NJENOM SUSEDSTVU: Nisam imala pojma šta se događa dok nije počeo da mi zvoni telefon!

Hrvatska -

Bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović nije imala pojma da se tokom jučerašnjeg prepodneva u njenoj zgradi u Zagrebu odvijala prava drama.

Naime, Grabar Kitarović je bila na Baniji i tamo je položila kamen temeljac za izgradnju kuće porodice Radošević sa šestoro dece. Bivša predsednica Hrvatske sastala se sa članovima porodice za koju je počela izgradnja nove kuće.

Medijima je dala izjavu u kojoj se zahvalila donatorima i kazala kako je njena uloga uglavnom bila pomoć oko administrativnih zavrzlama. Potom je imala još nekoliko sastanaka i protokolarnih događaja na Baniji.

Za to vreme, komšinica iz njene zgrade u Zagrebu je na prozorsko staklo zalepila papir s porukom da su u stanu bombe i zabarikadirala se.

"Nisam imala pojma šta se događalo dok nije počeo da mi zvoni telefon. Zvali su me novinari i poznanici i tako sam doznala da se nešto događa", kazala je Grabar Kitarović po povratku u Zagreb.

Navela je i kako su svi u njenoj porodici u redu, a sticajem okolnosti niko nije svedočio drami u susedstvu.

"Suprug je bio na poslu, sin u školi, a ja na Banovini. Ne znam o čemu je tačno reč. Ne znam detalje, niti poznajem tu gospođu. No, koliko vidim iz medija, očigledno će se pobrinuti za nju i njene probleme", kazala je bivša predsednica Hrvatske napomenuvši kako je dobra sa susedima koji žive na njenom spratu, ali nije previše u kontaktu s drugima u zgradi, posebno od kada je zavladala pandemija koronavirusa zbog koje su svi kontakte morali da svedu na minimum.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track