OBRT U SLUČAJU UŽIČKOG KOLA HRVATSKIH KADETA: Mlada policajka koja je objavila snimak ipak neće biti kažnjena
Foto: Printscreen, Profimedia

pravda

OBRT U SLUČAJU UŽIČKOG KOLA HRVATSKIH KADETA: Mlada policajka koja je objavila snimak ipak neće biti kažnjena

Hrvatska -

Slučaj iz policijske škole gde kadeti igraju užičko kolo završio je karijeru mlade policajke. Ili se bar tako činilo. Međutim, mera je poništena nakon uložene žalbe.

Podsetimo, snimak kadeta koji plešu užičko kolo uznemirio je instituciju Policijske škole "Josip Jović" do te mere da je devojka koja ga je snimila izbačena iz nje, a protiv službenika koji će biti pokrenut disciplinski postupak trebalo da ih nadgledaju.

Načelnica Akademije poništila je pedagošku meru kojom je devojka isključena iz škole.

"... pedagoška mera isključenja iz policijske škole se poništava. Klasa: 602-01 / 21-07 / 1. Reg. broj 511-01-122-21-52, izrečena 16. decembra 2021. godine od načelnice Policijske škole „Josip Jović“ i u skladu sa članom 117. stav 2. predmet se dostavlja na ponovno suđenje prvostepenom organu ”, stoji u rešenju Uprave Policijske akademije.

Kako je navedeno u rešenju - mera je poništena zbog bitne povrede odredaba postupka, koja se sada vraća na ponovno suđenje.

U žalbi je mlada kadetkinja, između ostalog, istakla da nije znala da je "ovo užičko kolo i da nije nameravala da nanese štetu bilo čijem ugledu ili časti, te da objavljivanje materijala i javnog interesa ne znači kršenje ugled MUP -a".

Kurir.rs/Dnevnik.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track