LUKA JE RADIO KAO KONOBAR, A ONDA SE SAZNALO ŠTA JE RADIO S PAZAROM! Kad su ga uhvatili, pitali ga i zašto, evo šta je odgovorio
Foto: Profimedia, Shutterstock

greška će ga, po svemu sudeći, debelo koštati

LUKA JE RADIO KAO KONOBAR, A ONDA SE SAZNALO ŠTA JE RADIO S PAZAROM! Kad su ga uhvatili, pitali ga i zašto, evo šta je odgovorio

Hrvatska -

BEOGRAD - Za razliku od njegovih kolega koji svoj posao obavljaju savesno i uz poverenje koje mu je dato, konobar Luka (19) nije oklevao da iskoristi priliku da dodatno zaradi i to na štetu svog gazde, a ta greška će ga, po svemu sudeći, sada debelo koštati.

Protiv njega ovih dana je podignuta optužnica, a kako tvrde tužioci, on je početkom septembra prošle godine na zagrebačkoj Gupčevoj zvezdi kao konobar u kafiću "gostima naplaćivao naručena pića, ali nije izdavao račune, već je novac naknadno iz blagajne uzeo i zadržao pa je time vlasnika kafića oštetio 31.250, preračunato u dinare.

Luka je tokom istrage priznao krivično delo pronevere, ali tvrdi kako je uzeo oko 1.800 kuna (28.100 dinara). U tom kafiću radio je oko mesec dana, a sad radi u drugom u Zagrebu i zarađuje oko 6.000 kuna (93.750 dinara) mesečno, piše portal "Danica".

"Tačno je i da nisam izdavao račune, ali gazda je rekao da se neki računi izdaju, a neki ne. Novcem sam kupovao hranu i druge potrepštine. Zašto sam to učinio? Ne znam. Zato što sam budala", ispričao je mladić tokom istrage.

Rekao je i kako je spreman bivšem gazdi da nadoknadi štetu jer danas ima platu od 6.000 kuna i dobija napojnice od gostiju. Ali obećao je to i pre pokretanja postupka kad je sagazdom čak bio potpisao sporazum prema kom se obvezao da će novac vratiti u tri rate.

Kako to nije učinio, gazda kafića ga je prijavio pa je protiv njega podignuta optužnica. Državno tužilaštvo za Luku traži osam meseci uslovne kazne zatvora, vraćanje novca i podmirivanje troškova postupka u iznosu od 500 kuna (7.800 dinara).

Kurir.rs/Danica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track