PLAČEM KAO KIŠA, NEMAM PRIJATELJE, PLAĆEN SAM KAO ČISTAČICA: Šok ispovest mladog hrvatskog doktora posle 24-satnog dežurstva
Foto: Profimedia

bruka

PLAČEM KAO KIŠA, NEMAM PRIJATELJE, PLAĆEN SAM KAO ČISTAČICA: Šok ispovest mladog hrvatskog doktora posle 24-satnog dežurstva

Hrvatska -

Na Fejsbuk profilu Hrvatskog udruženja bolničkih lekara, objavljena je ispovest jednog mladog specijalizanta nakon 24-satnog dežurstva.

"Specijalizant hirurgije, 24h dežurstvo, rad do 5 ujutro bez prestanka toliko da ne stigneš ni na wc, 68 pregleda (1 lečnik). Ukupno 105 pregleda za 2 specijalizanta, završen posao u 4:30 ujutro. Krenuli spavati, dolazi još jedan akutni abdomen u 4:50 ujutro. Izgubio sve prijatelje, sve kontakte sa porodicom . Za asistiranje u sali, pisanje papirologije, dežuranje u OHBP-u, 0 edukacije", napisao je on.

"Ukupnog rada preko 280 sati mesečno od kojih plaćeno možda 200. Sve to za 12.000 kn (1 evro - 7,5 kuna). 50 kuna satnica. Satnica čistačice u Zagrebu. Evo, konačno stigao na wc u dežurstvu u 5:15 ujutro, plačem ko kišna godina, isčekujem novi poziv i pitam se šta mi je ovo trebalo u životu, da se rodim u zemlji gde se po lekaru pljuje i blati od naroda do države za 50 kn sat", napisao je ovaj potreseni mladić.

Njegova priča podeljena je preko 200 puta, a izazvala je brojne reakcije ispod objave na Fejsbuku, a u komentarima su se javljali i lekari, ali i ljudi drugih zanimanja.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track