UHAPŠENA PLAVUŠA IZ CRNOG BMW-A O pokušaju ubistva nije rekla ni reč, zagrebački taksista poznavao čoveka koji mu je pucao u glavu
Foto: Kurir/Mladen Radulović

rasvetljava se klupko zločina

UHAPŠENA PLAVUŠA IZ CRNOG BMW-A O pokušaju ubistva nije rekla ni reč, zagrebački taksista poznavao čoveka koji mu je pucao u glavu

Hrvatska -

Zagrebački Jutarnji list navodi da je, prema nezvaničnim informacijama, uhapšrena je žena koja je vozila crni BMW, iz koga je izašao muškarac koji je pucao na zagrebačkog taksistu Krešimira G. (43) na parkingu naselju Špansko.

Ona međutim nije progovorila ni reč o pokušaju ubistva taksiste, a policija još uvek traga za počiniocem.

Pretpostavlja se da je muškarac, nakon ispaljenog hica iz vatrenog oružja u glavu Krešimira G. bacio svoj mobilni telefon jer je policija poslednji put locirala signal negde na tom području.

Jedna od pretpostavki policije je da je sastanak počinitelja sa Krešimirom G. bio već dogovoren, ili da je par koji ga je čekao u BMW-u znao da će doći.

Kada je muškarac iz BMW-a prišao Krešimiru G., prema rečima očevidaca, između njih je izbila svađa i u jednom trenutku je odjeknuo pucanj. Krešimir G., koji je bio odeven u crnu majicu i pantalone, pao je na zemlju i ostao da leži u krvi.

Počiniltelj je onda potrčao ka vozilu i ušao sa desne strane, a žena vozač je pri polasku udarila u ivičnjak, što policiji ukazuje da je bila pod stresom i da nije očekivala ovakav razvoj događaja.

Krešimira G., komšija i muškarca koji ga je upucao povezuje činjenica da je zagrebački taksista svojevremeno radio kao obezbeđenje u popularnom nklubu na zagrebačkoj Ilici, u kom je osumnjičeni za pokušaj ubistva bio suvlasnik.

Pitanje je da li su i nakon toga ostali u nekim poslovnim odnosima, ali je očigledno razlog žučne svađe koja se završila pucnjavom neka nerazjašnjena veza između njih.

Policija zna identitet osumnjičenog i on već ima dosije. Neke od pretpostavki su da je počinitelj već napustio Zagreb i Hrvatsku, jer nema granične kontrole.

Postoji i pretpostavka da bi se, nakon što se sa advokatom „dogovorio oko priče“, predao policiji ili u pratnji advokata.

(Kurir.rs/Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track