KUPCI OPREZ: Trgovački lanac prodaje testeninu kojoj je istekao rok trajanja, a ono što je pronađeno u njoj ZGROZILO JE SVE
Foto: Profimedia

UŽAS

KUPCI OPREZ: Trgovački lanac prodaje testeninu kojoj je istekao rok trajanja, a ono što je pronađeno u njoj ZGROZILO JE SVE

Hrvatska -

Trgovački lanac u Hrvatskoj prodaje testeninu kojoj je istekao rok trajanja i u kojoj su pronađeni crvi, prenose mediji.

Na ovo je upozorilo udruženje za zaštitu potrošača "Alo inspektore" koje je otkrilo da je u pitanju tortelini sa pršutom marke Alibert, koji u promet stavlja Intercommerce iz Umaga preko trgovinskog lanca Plodine.

Rok trajanja je istekao u decembru, testo se raspalo, crvi su se namnožili unutar pakovanja, ali se proizvod i dalje prodaje. Iz „Zdravo inspektore“ mole potrošače da budu oprezniji pri kupovini tortelina tAliberti u pakovanju od 250 g sa oznakama L088 B i L078 B.

„Nakon naše objave o Alibert suvim tortelinima (sa mesom i pršutom) koji su se raspali, sadržavali crve i više nisu bili pogodni za konzumaciju ni nakon termičke obrade, navodi Plodina, distributer ove tjestenine za Hrvatsku, kompanija „Intercommerce“, brzo su odgovorili iz Umaga:

„S obzirom da robu isporučujemo samo sa ispravnim uslovima, molim datakve stare proizvode odmah povući iz prodaje“, tražili su od trgovinskog lanca Plodine da povuče te serije.

Prema informacijama kojima raspolažemo iz Plodina, u toku je povlačenje iz prodaje dve sporne partije suvih tortelina Aliberti“, rekli su danas iz „Zdravo inspektore“.

(Kurir.rs/ Danica.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

03:27

ROK TRAJANJA NIJE I KRAJNJI ROK UPOTREBE NAMIRNICE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja