"ZAVRŠIĆEŠ KAO ONA ŽENA U BOSNI": Muž godinama pretio svojoj supruzi, a ono što je rekao na sudu ostavilo je sve u ŠOKU
Foto: Shutterstock

strašno

"ZAVRŠIĆEŠ KAO ONA ŽENA U BOSNI": Muž godinama pretio svojoj supruzi, a ono što je rekao na sudu ostavilo je sve u ŠOKU

Hrvatska -

Protiv pomorca (34) koji je godinama pretio supruzi, državno tužilaštvo podiglo je optužnicu.

On se tereti za pretnje kojima je žena, kako je sama rekla, bila izložena od oktobra 2020. do januara 2024. godine. Tokom godina, pomorac ju je često vređao, omalovažavao i zastrašivao.

"Ubiću te, zaklaću te"

Rekao joj je da je majka njihovog sina, da je propalica i ku*va. Podsetio ju je da je iz Crne Gore, ali joj je rekao i da je glupa. Više puta je pretio da će je ubiti, prebiti ili zaklati. „Završićeš kao ta žena u Bosni“, rekao joj je, misleći na ženu koju je ubio njen bivši muž.

Osim što je prema njoj verbalno zlostavljao, u optužnici se navodi da ju je fizički zlostavljao. Zato ju je često šamarao i gurao, govoreći joj da će biti posledica ako nekome kaže za njegovo nasilje. Ovaj slučaj je kulminirao u januaru ove godine.

Bio je 17. januar 2024. godine, kada mu je žena rekla da je najbolje da se raziđu. On joj je odgovorio: „Izazivam te da to uradiš. Gde god te nađem, ubiću te, i uzeću ti sina“. Zbog svega ovoga ovaj nasilnik je sada optužen za porodično nasilje, a tužilaštvo traži kaznu od godinu dana zatvora.

Pomorac: Nisam kriv

U svoju odbranu, mornar je sve negirao.

"Tačno je da sam zvao suprugu sa broda i rekao joj da ću rano izaći kako bismo rešili naše nesuglasice. Nikada joj nisam pretio, tukao ili vređao, ona je sve preterala", uveravao je istražitelje.

Žena je, pak, opisala kakvom je zlostavljanju bila izložena.

"Plašila sam se svog muža. Svi članovi moje porodice su bili u Crnoj Gori i nisam mogla nikome da se obratim za pomoć. Plašila sam se kako će reagovati. Kada sam ga prijavila, otišla sam sa sinom u sigurnu kuću. a potom i mojoj porodici u Crnoj Gori“, rekla je ona i dodala da i danas živi u Crnoj Gori.

(Kurir.rs/ Index.hr/ Preneo: T.A.)

Bonus video:

09:43

ZAŠTO ŽENE BIRAJU DA TRPE NASILJE UMESTO DA ODU? Psiholog otkrio na koje šablone žene najčešće padaju: Ovo uglavnom govore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track