AZILANT IZ IRAKA TEŠKO PRETUČEN U HRVATSKOJ: Mladić hitno prebačen u Zagreb, čeka na operaciju!
Foto: Printscreen YouTube

Incident

AZILANT IZ IRAKA TEŠKO PRETUČEN U HRVATSKOJ: Mladić hitno prebačen u Zagreb, čeka na operaciju!

Hrvatska -

Više nepoznatih napadača sinoć je fizički napalo i teže povredilo 18-godišnjeg Iračanina koji je došao u Hrvatsku i imao status tražitelja azila, prenosi hrvatski Index.

Policija je danas otkrila detalje događaja koji se dogodio sinoć oko 21.10 sati u karlovačkoj gradskoj četvrti Banija.

Nije poznato da li mladi Iračanin trenutno živi u Karlovcu ili je samo tuda prolazio, a nisu objavljene ni okolnosti pod kojima je došlo do samog napada.

"U cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja i pronalaska počinitelja sprovodi se kriminalističko istraživanje", navode u policiji, dodajući kako će više informacija biti poznato po završetku istraživanja.

Mladi Iračanin koji je sinoć pretučen na Baniji štićenik je Doma za vaspitanje i obrazovanje dece i mladeži, a napad u kojem je učestvovalo više napadača dogodio se izvan ustanove.

"Svi smo u šoku, radnici i deca u Domu. Mladić je prebačen u Klinički bolnički centar Dubrava u Zagrebu i po najnovijim informacijama od lekara, pripremaju ga za operaciju", rekla je direktorka Doma Nataša Vučković Ivošević za KAportal.

Pretučeni Iračanin nije jedini azilant koji je smešten u Domu - ima ih još sedam.

FOTO: Printscreen
FOTO: Printscreen

"Napad se dogodio izvan ustanove, dete je u statusu azilanta i ima sva prava kao i ostali štićenici, pa tako i pravo kretanja", dodaje direktorka.

Policija je pod sumnjom da su napali mladog azilanta danas privela trojicu napadača. U PU karlovačkoj se doznaje kako je policija završila kriminalističko istraživanje te privela 21-godišnjaka, 36-godišnjaka i jednog maloletnika, koji se sumnjiče da su u utorak oko 20.10 sati bez posebnog razloga napali 18-godišnjeg Iračanina, koji je tom prilikom teže povređen.

(Index)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track