MILANOVIĆ O NOVOM MANDATARU: Ovo nije zabeleženo u novijoj istoriji
Foto: AP

Presedan

MILANOVIĆ O NOVOM MANDATARU: Ovo nije zabeleženo u novijoj istoriji

Hrvatska -
ZAGREB - Situacija u kojoj se Hrvatska našla u poslednjih nekoliko dana nije zabeležena u novijoj istoriji i ozbiljno je narušila poverenje građana u politički sistem zemlje, ocenio je lider SDP-a Zoran Milanović i u svom prvom obraćanju nakon imenovanja Tihomira Oreškovića za mandatara zahvalio građanima koji su podržali koaliciju okupljenu oko njegove stranke.

Milanović je na svom Fejsbuk profilu napisao da nije mogao da utiče na razne pritiske i neiskrenost s druge strane stola, što je na kraju dovelo do zanemarivanja volje birača koji su ovakvim ishodom ostali prevareni.

"Ovime su narušena demokratska pravila i standardi za koje smo se godinama borili i od njih nikad ne smemo odustati", poručio je Milanović.

Hvala vam svima koji ste u proteklom vremenu bili uz nas i podržavali nas i još nas i dalje podržavate. U ove četiri...

Posted by Zoran Milanović on четвртак 24. децембар 2015.

Podsetimo, pre samo nekoliko dana delovalo da je izvesno da će Božo Petrov u saradnji sa koalicijom SDP-a Zorana Milanovića postati novi hrvatski premijer, ali je došlo do prekreta kada je Petrov prekinuo sve pregovore.

Božo Petrov, Foto: Beta
Božo Petrov, Foto: Beta

Posle jučerašnjih celodnevnih spekulacija Domoljubna koalicija koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) i Most dogovorili su se da za mandatara predlože Tihomira Oreškovića.

Tihomir Orešković, Foto: Beta
Tihomir Orešković, Foto: Beta

Kolinda Grabar Kitarović je ubrzo Oreškoviću poverila mandat za sastavljanje nove hrvatske vlade, međutim, pojavio se novi problem - budući premijer Hrvatske govori na vrlo lošem hrvatskom jeziku što je, naravno, izazvalo salve komentare.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track