PODRŽAVAM PROTESTE, ALI MI NE UČESTVUJEMO: Lider VMRO-DPMNE razočarao građane!
Foto: PrintScreen

neočekivano

PODRŽAVAM PROTESTE, ALI MI NE UČESTVUJEMO: Lider VMRO-DPMNE razočarao građane!

Severna Makedonija -

Lider VMRO DPMNE Hristijan Mickoski podržao je danas proteste građana protiv dogovora Makedonije sa Grčkom, ali je rekao da im se poslanici najveće opozicione partije neće priključiti.

Kako javlja agencija MIA, Mickoski je to rekao predstavnicima građana koji poslednjih dana protestuju protiv dogovora o rešavanju makedonsko-grčkog spora oko imena Makedonije.

Predsednik udruženja "Svemakedonski nacionalni savet Makedonijum" Strašo Olumčev, je nakon susreta sa Mickoskim, izjavio da je lider opozicije rekao da VMRO DPMNE neće napustiti Sobranje, ali i da neće učestovati u aktivnostima povezanim sa dogovorom sa Grčkom.

Prema rečima Olumčeva, Mickoski smatra da je bolje da najveća opoziciona partija bude u Sobranju, kako bi sprečila premijera Makedonije Zorana Zaeva u donošenju štetnih odluka.

Predsednik VMRO DPMNE je u sedištu stranke primio predstavnike grupe od stotinjak građana koji su prethodno protstovali pred Sobranjem u vreme kada su poslanici odlučivali o početku procesa ratifikacije dogovora sa Grčkom.

Nezadovoljni građani su zatražili i da poslanici VMRO DPMNE daju neopozivu ostavku i pridruže im se u protestima.

Olumčev je najavio da će udruženje "Makedonijum" produžiti sa svakodnevnim protestima do ispunjavanja njihovih zahteva za zaštitu imena Makedonija i makedonskog nacionalnog identiteta.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Foto: PrintScreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track