UŽAS U ĐEVĐELIJI: Zbog pijanih anesteziologa umrle dve porodilje i tri bebe
Foto: Profimedija

Stravični nemar

UŽAS U ĐEVĐELIJI: Zbog pijanih anesteziologa umrle dve porodilje i tri bebe

Severna Makedonija -
Lekari su otpušteni, ali su ogorčeni građani protestovali ispred zgrade vlade tražeći ostavku ministra zdravlja

Dvojica anesteziologa koji su radili u alkoholisanom stanju otpušteni su posle smrti porodilje i njene bebe. Levičarski pokret Solidarnost organizovao je i protest u Skoplju ispred zgrade Vlade Makedonije. Na ovaj korak su se odlučili, kako kažu, zbog sve više nesrećnih slučajeva u makedonskim bolnicama, koji se završavaju smrtnim ishodom.

Smatraju da je vlast odgovorna zbog pružanja loših usluga građanima u zdravstvenim ustanovama, loše sprovedenih reformi u ovom sektoru i zapošljavanja po partijskoj liniji. Demonstranti su zatražili da ministar zdravlja preuzme odgovornost i podnese ostavku.

"Za tri dana, dve porodilje i njihova novorođenčad preminula su u bolnicama u Makedoniji, to je užasno! Ako već tražimo pravdu, moramo znati da tu pravdu neko mora osigurati, odnosno da je odgovoran za rad onih koji upravljaju u ovim institucijama“, kazao je aktivista Mariglen Demiri.Dvojica anesteziologa iz bolnice u makedonskom gradu Đevđeliji, otpušteni su s posla, četiri dana pošto su u toj bolnici preminule 32-dvogodišnja porodilja i njena beba. Do smrtnog ishoda došlo je tokom porođaja carskim rezom.

Istraga je pokazala kako su dvojica lekara anesteziologa bili pod uticajem alkohola, saopšteno je iz bolnice u Đevđeliji.

(Time.mk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja