MAKEDONSKI MINISTAR POLICIJE PORUČIO: Očekujem poternicu Interpola za Nikolom  Gruevskim,predali smo svu dokumentaciju!
Foto: printscreen Tweet/YT

gone ga

MAKEDONSKI MINISTAR POLICIJE PORUČIO: Očekujem poternicu Interpola za Nikolom Gruevskim,predali smo svu dokumentaciju!

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski saopštio je danas da je Republika Severna Makedonija, preko Ministarstva pravde dostavila Interpolu su potrebnu dokumentaciju sa zahtevom za objavljivanje međunarodnepoternice za hapšenje bivšeg premijera Nikole Gruevskog.

Dokumentacija dostavljena Interpolu odnose se na odgovornost Gruevskog za učešće u događajima 27. aprila 2017. u makedonskom parlamentu. Spasovski je, kako su preneli skopski mediji, rekao da dokumentacija sa zahtevom za objavljivanje poternice za hapšenje Gruevskog ispunjava sve predviđene kriterijume.

Interpolu su, kazao je, dostavljena dokumenta za objavu poternice za Gruevskim zbog, kako je rekao, "terorističke pretnje ustavnom poretku" za događaje u Sobranju kada je Albanac Taljat Džaferi izabran sa predsednika tog zakonodavnog doma.

Interpol, kaže Spasovski, i dalje sprovodi neke provere. Spasovski je rekao da je uveren da ne postoji pravna prepreka za izdavanje naloga za hapšenje Gruevskog i očekuje da će vrh Interpola doneti odluku o raspisivanju poternice.

Gruevski se o kraja prošle godine nalazi u Mađarskoj, gde je dobio azil. On je, kako je tada saopštio, naveo da je azil u Mađarskoj zatražio zbog odmazde aktuelne makedonske vlasti.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Tweet/YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track