Najnovije vesti

MAKEDONSKA TUŽITELJKA PRETILA SUDIJI: Istrešću iz gaća sve članove sudskog veća
Foto: YouTube prtscr / TV24

slučaj bokija 13

MAKEDONSKA TUŽITELJKA PRETILA SUDIJI: Istrešću iz gaća sve članove sudskog veća

Severna Makedonija

Apelacioni sud u Skoplju je danas saopštio da je tužiteljka za organizovani kriminal Vilma Ruskoska u SMS-poruci jednom od sudija zapretila da će "finansijskom istragom iz gaća istresti" sve članove sudskog veća koje je odlučilo da bivša specijalna tužiteljka Katica Janeva bude puštena u kućni pritvor.

To je Apelacioni sud saopštio posle vanredne sednice svog kolegijuma održane zbog sinoćne izjave Ruskoske medijima da će pokrenuti finansijsku istragu protiv članova sudskog veća koji su odlućili da se Janeva, drugooptužena u slučaju "Reket", pusti iz istražnog zatvora u kućni pritvor.

U saopštenju Suda se navodi da je Ruskoska sinoć poslala preteću SMS-poruku jednom od članova Krivičnog veća Apelacionog suda koji je učestvovao u žalbenom postupku po žalbi Katice Janeve.

"Ako si ti sa svojim Većem pustio Katicu, da znaš da ću iz gaća da vas istresem sve u Savetu, finansijskom istragom. Zbog sudija kao što ste Vi nikada nećemo ući u EU. Ako nije tvoje veće, izvinjavam se. Ali ako jeste, videćete", piše u poruci Ruskoske koju je sud objavio.

Apelacioni sud je ocenio da ta poruka i izjave Ruskoske "predstavljaju direktnu pretnju i grubo mešanje u rad suda, gde je tužilaštvo samo stranka u postupku". Vanrednom kolegijumu Apelacionog suda prisustvovalo je i troje sudija suskog veća koje je donelo odluku o puštanju Janeve u kućni pritvor.

Početak sudjenja za aferu "Reket" zakazan je za 3. decembar. Optuženi su Janeva, "šoumen" Bojan Jovanovski-"Boki 13" i Zoran Milevski. ;Optužnica ih tereti da su od novembra prošle do aprila ove godine "izvukli" 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca - Jordana Kamčeva, u zamenu za to da mu se "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen YouTube/ TV24)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...