Najnovije vesti

MAKEDONAC BRUTALNO UBIO ŽENU: Nasmrt je izbo nožem po licu, vratu i telu, pa ostavio da umre u mukama!
Foto: EPA

pojavio se pred sudom

MAKEDONAC BRUTALNO UBIO ŽENU: Nasmrt je izbo nožem po licu, vratu i telu, pa ostavio da umre u mukama!

Severna Makedonija

Makedonac, koji je prošle godine u svađi ubio suprugu na najbrutalniji način, zadavši joj 51 ubod nožem, juče se pojavio pred sudom u Vilu (švajcarski kanton Sankt Galen).

Krvoproliće se dogodilo 18. maja 2018. u njihovom stanu u Vilu, a, kako se navodi u optužnici, oko podneva su se posvađali zbog beznačajne stvari.

U 13, odnosno 13.50 dvoje odrasle dece izašlo je iz kuće, nakon čega je Makedonac uzeo nož iz kuhinje i stavio ga u zadnji džep pantalona.

Nakon toga je otišao u spavaću sobu, u koju se povukla supruga, takođe Makedonka (44). Ponovo se rasplamsala žestoka svađa da bi 47-godišnji muškarac potegao nož i nasrnuo na nju: izbo joj je lice, vrat i trup, patolozi su izbrojali 51 ubod.

foto: EPA

Presvukao krvave pantalone

Dok je teško povređena žena ropćući ležala na podu, ubica je presvukao okrvavljene pantalone, napustio sobu i zaključao vrata. Kako se navodi u optužnici, oprao je nož i odložio ga na mesto.

Oko 14.10 izašao je iz kuće, u kojoj je ostavio ženu, koja je umirala, zaključao vrata i otišao pravo u policijsku stanicu.

foto: Profimedia

Napravio "glupost"

Tamo je uzeo broj i seo u čekaonicu. Kada je posle pola sata došao na red, rekao je policajcu za šalterom da je "napravio glupost", da je u svađi napao ženu nožem, da je ona kod kuće i da ne zna kako je.

Kako se navodi u optužnici Makedonac je u trenutku zločina bolovao od paranoidne šizofrenije. Bio je svestan nezakonitosti onoga što je učinio, ali zbog poremećaja nije mogao da deluje u skladu s tim.

Preti mu proterivanje

Tužilaštvo je tražilo 12 godina zatvora, sa odlaganjem izvršenja u korist stacionarnog lečenja. Termin otpuštanja iz psihijatrijske bolnice nije određen, već zavisi od uspešnosti lečenja.

Tužilaštvo je, takođe, zatražilo proterivanje iz zemlje na 15 godina.

Kurir.rs/@Blickch/Blic

Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...