U SKOPLJU NIČE SPOMENIK ŽRTVAMA TZV. GENOCIDA U SREBRENICI? To je Džaferoviću obećala makedonska delegacija bez ijednog Makedonca
Foto: Profimedia

bruka

U SKOPLJU NIČE SPOMENIK ŽRTVAMA TZV. GENOCIDA U SREBRENICI? To je Džaferoviću obećala makedonska delegacija bez ijednog Makedonca

Severna Makedonija -

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je delegaciju iz Republike Makedonije, koju su činili poslanik u Parlamentu Republike Makedonije Izet Medžiti, gradonačelnik opštine Čair u sastavu grada Skoplja Visar Ganiu i predsednik Unije za demokratiju Rafet Muminović.

Oni su članu Predsedništva Bosne i Hercegovine Džaferoviću predstavili projekat izgradnje memorijalnog spomenika posvećenog žrtvama genocida u Srebrenici, koji će biti postavljen u glavnom gradu Republike Makedonije, na području Čaira.

Član Predsedništva BiH Džaferović zahvalio je gostima iz Republike Makedonije što će kroz izgradnju ovog komemorativnog kompleksa dati izuzetno važan doprinos čuvanju sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.

Član Predsedništva BiH Džaferović je kazao da svi u regiji trebaju prihvatiti presude međunarodnih sudova o “genocidu” u Srebrenici, te da su istina i pravda jedini zdrav temelj na osnovu kojeg je moguće obnavljati povjerenje i graditi bolju budućnost, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Kurir.rs/Vijesti.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track