ZORAN ZAEV POVUKAO OSTAVKU I PORUČIO: Ostajem na vlasti, da pomognem narodu i povećam skupštinsku većinu VIDEO
Foto: EPA / VAIOS CHASIALIS

vmro ZAHTEVA IZBORE

ZORAN ZAEV POVUKAO OSTAVKU I PORUČIO: Ostajem na vlasti, da pomognem narodu i povećam skupštinsku većinu VIDEO

Severna Makedonija -

Lider SDSM-a Zoran Zaev sinoć je po okončanju Izvršnog i Centralnog odbora stranke u izjavi medijima potvrdio da ostaje na funkciji kako bi pomogao u održavanju parlamentarne većine, i kako bi je povećao.

„Danas imamo predloge Centralnog odbora da odložimo ostavke. O mojim ostavkama se niti raspravlja niti odlučuje iz jednog jedinog razloga što sam, kada sam ih objavio 31. uveče, potvrdio da ostajem ovde da pomognem da se održi skupštinska većina i ako može da se poveća i to je odgovornost države i svih nas" , rekao je Zaev u svom obraćanju posle završetka sednice-

Zaev je dodao i sledeće

"Nemam šta drugo da dodam jer je predsednik CK saopštio odluke CK i odgovorio na sva pitanja. Važno je da se zemlja ne vraća u prošlost svađa kako u zemlji tako i u inostranstvu, da ugrozi proces evrointegracija. Vlada napravila ozbiljne odluke o svim ovim pitanjima, odgovornost svakog građanina ali i političara i dalje postoji.. Iskreno očekujem da će se parlamentarna demokratska većina stabilizovati, pre svega da je orijentisana ka evroatlantskom putu, na multietničko društvo, ona koja je orijentisana na održavanje dobrosusedskih odnosa i ona koja je orijentisana na pozitivne reforme. u zemlji. Još jednom napominjem da sam 31. uveče kada sam najavljivao ostavke na obe funkcije rekao da ostajem u periodu da se posvetim sebi, da pomognem da se održi skupštinska većina, ako ta parlamentarna većina može da raste. „Dani su pred nama, naravno da ćemo to svi saznati“, rekao je Zaev sinoć, posle sastanka Centralnog odbora stranke.

Kurir.rs/Telma TV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track