"UHVATIO ME JE ZUBIMA ZA REBRA, POČEO SAM DA VIČEM" Minčeta (76) napao medved, ali je imao mnogo sreće: Evo kako je izbegao smrt
Foto: Youtube/user-wq3rw2ru9c

"UHVATIO ME JE ZUBIMA ZA REBRA, POČEO SAM DA VIČEM" Minčeta (76) napao medved, ali je imao mnogo sreće: Evo kako je izbegao smrt

Severna Makedonija -

Lovci su u Severnoj Makedoniji spasli čoveka koga je napao medved, saopštio je danas državni Centar za upravljane krizama.

Na Fejsbuku je objavljeno da je u ponedeljak medved između sela Plašnica i Oraoec u opština Makedonski Brod napao čoveka koga su spasli lovci koji su lovili u blizini.Kada su čuli pozive u pomoć, lovci su ispalili nekoliko hitaca u vazduh zbog čega je medved pobegao i potom našli preplašenog povređenog čoveka.

Makedonski mediji preneli su izjavu čoveka kojeg je napala opasna životinja. Kako je rekao Minče Ramčeski (76), medved ga je napao kada je oko 8.30 ujutro otišao da bere dren.

Kosjerić, Jelova gora, medved
foto: Privatna Arhiva

- Seo sam i odjednom je naišao na mene, gurnuo me. Oborio me je na zemlju, a ja sam se zaštitio rukom. Uhvatio me je zubima za rebra, počeo sam da vičem „pomoć, pomoć“. Brzo me je pustio i otišao. Bio sam zaleđen, bio sam veoma uplašen, krv mi je tekla. Ove godine ima mnogo medveda. Imam 76 godina, do sada se ovo nikada nije desilo, toliko medveda kao poslednjih godina. Veoma sam bolestan, nisam mogao da spavam. Vrištim u snu - kaže Minče Ramčeski.

Lovac koji je prvi pomogao povređenom kaže da ove godine ima mnogo medveda i da ih stalno susreću. Sreću ih u blizini samih sela.

- Bili smo u lovu i čuli smo da neko zove u pomoć i pominje medveda. Pucali smo nekoliko puta, sišli dole i sreli čoveka. Bio je previše bled, nije znao kako da nam objasni šta se dogodilo. Krvario je, nije mogao ništa da nam kaže, samo je ponavljao mečka me je pojela. Odvezli smo ga u bolnicu - kaže Raim Ramčeski, lovac koji je pomogao napadnutom čoveku.

Kurir.rs/Kurir.mk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track