RASPISANA MEĐUNARODNA POTERNICA ZA POLITIČAREM ZBOG UBISTVA VANJE (14): Sumnja se da se krije u jednoj od OVE DVE DRŽAVE
Foto: Printscreen/Društvene mreže

CEO region na nogama

RASPISANA MEĐUNARODNA POTERNICA ZA POLITIČAREM ZBOG UBISTVA VANJE (14): Sumnja se da se krije u jednoj od OVE DVE DRŽAVE

Severna Makedonija -

Ljupčo Palevski je glavni osumnjičeni za ubistvo maloletne Vanje Đorčevske (14) i frizera Panča Žežovskog (74)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije podnelo je večeras krivičnu prijavu, nakon čega je raspisana međunarodna poternica za Ljupčom Palevskim - osumnjičenim za otmicu i dvostruko ubistvo maloletne Vanje Đorčevske (14) i frizera Panča Žežovskog (74).

Policija je preko Interpola raspisala međunarodnu poternicu za Ljupčom Palevskim - Palčom, koji je osumnjičen za ubistva 14-godišnje Vanje Đorčevske iz Skoplja i 74-godišnjeg Panča Žežovskog iz Velesa.

poternica, Makedonija, Ljupčo Palevski
foto: skopje1.mk

Prema navodima policije, Palevski je u bekstvu u Bugarskoj ili Turskoj. On je bivši građevinski biznismen i osnivač stranke Desna.

Policija je saopštila da ima više krivičnih prijava u periodu od 2000. do 2020. godine. Kako je saopštio MUP, protiv Palevskog je 2019. godine podneta krivična prijava zbog neovlašćenog prisluškivanja i audio snimanja, a tokom 2019. godine podnete su i prekršajne ​​prijave zbog vređanja policijskog službenika.

„U 2020. godini podneta je krivična prijava zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija i nepoštovanja zdravstvenih propisa tokom epidemije. 2005. godine podneta je krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja i posebnih slučajeva falsifikovanja isprava, 2002. godine zbog lažnog prijavljivanja krivičnog dela, a 2000. godine zbog poreske utaje“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ljupčo Palevski
foto: Printscreen/Društvene mreže

Palevski je 30. novembra pobegao u Srbiju, odakle je navodno produžio za Bugarsku. Oni ga takođe traže. Bugarske vlasti saopštile su danas da nemaju informaciju da je Palevski ušao u njihovu zemlju.

Podsetimo, Vanja Đorčevska je oteta na ulazu zgrade u kojoj je živela kako bi navodno iznudili novac od njene majke, navodi portal Libertas.mk. Otmičari su joj vezali ruke i noge, pokrili je vrećom za spavanje i stavili u prtljažnik vozila marke "citroen". Ispred tog vozila je bio još jedan automobil - "reno kango" koji se sve vreme kretao ispred njih. Devojčica je odvedena na lokaciju van Skoplja, u atar sela Brazda (Čučer-Sandevo), gde je i izvršeno ubistvo, a potom je zapaljeno vozilo kojim je kidnapovana.

Vanja Đorčevska
foto: printscreen MUP Severne Makedonije, Shutterstock

Mala Vanja je ubijena zbog pokušaja da se iznudi novac od devojčicine majke. Međutim, policija trenutno nema informaciju da je neko tražio otkupninu, niti da je novac isplaćen kidnaperima.

Prema navodima policije i tužilaštva, Palevski je bio direktni izvršilac dva ubistva.

Kurir.rs/Libertas.mk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track